ChatGPT kullanmaya başlayıp gelirlerini katlayanlar

ChatGPT kullanmaya başlayıp gelirlerini katlayanlar

ChatGPT iş hayatınızda siz farkında olmasanız da pek çok açıdan işinize yarayabilir ve hatta bu haberde vereceğimiz örnek isimler gibi gelirinizi de katlayarak artırabilir. Peki ama nasıl?

A+A-

ChatGPT, uzmanlar tarafından yapılan belirli görevleri zaten hızlandırabilir, yumurtaları nasıl istifleyeceğinizi söyleyebilir ve patronunuzla onlar farkında olmadan sizin için konuşabilir.

Kasım ayında piyasaya sürüldüğünden beri ofis çalışanları işlerinin yerini alıp almayacağını merak ediyor. Bazıları bu arada, ilerlemek için onu nasıl kullanabileceklerini denediler.

Dört kişi Insider ile işlerini daha iyi yapmak ve daha fazla para kazanmak için nasıl kullandıklarını konuştu.

screenshot_5-004.jpg

Jasmine Cheng, yakın zamanda mühendislik ve sağlık hizmetleri alanında kendi firmasını kuran eski bir Amazon işe alım uzmanı. Çalışanları müşterileri için iyi iş adayları olabilecek girişimlere bakıyordu ve ChatGPT'den şirketleri diğer şeylerin yanı sıra sektör, çalışan sayısı ve konum gibi kriterlere göre listelemesini istedi.

Daha sonra listeyi Boolean arama dizesi adı verilen karmaşık bir anahtar kelime arama stratejisiyle besliyor.

"ChatGPT'yi kullanmadan önce, kriterlerime uyan listeleri manuel olarak bir araya getirmek uzun zamanımı alıyordu - haftada yaklaşık 15 saat - Şimdi ise liste oluşturmak için haftada sadece beş saat harcıyorum."

screenshot_6.jpg

New York'ta lüks emlak komisyonculuğu yapan Randy Baruh, bu sektörde geçirdiği 23 yılın ardından, her mülkün listesini yazmayı birkaç saat sürebilen bir "angarya iş" olarak görüyordu.

Hazırlanacak bu listede her birinin, "olanaklar, konum ve insanları çekmek için önemli olan her şeye yakınlık dahil olmak üzere pek çok detayın yazılması ve Google aramaları için optimize edilmesi gerektiğini söyledi.

Ekibi bir tane yazmak için ChatGPT'yi kullandı ve gerçek hataları düzeltmek ve tekrarları kaldırmak için gözden geçirilmesi gerekmesine rağmen Baruh, arama motoru optimizasyonunun çok sayıda insana ulaşmasını sağladığını söyledi. Mülk kısa sürede liste fiyatının %10 üzerinde bir fiyata satıldı.

Baruh sonrasında ChatGPT için "Bu benim başvurduğum kaynak haline geldi," dedi ve ekledi: "Açıklamalara yeni bir bakış açısı getirdiğini ve bunları yazma sürecini önemli ölçüde kolaylaştırdığını ve işimizin diğer yönlerine odaklanmak için daha fazla zaman ayırmamızı sağladığını gördüm."

screenshot_7.jpg

Ihor Stefurak Chrome için, kullanıcının bir web sitesinin herhangi bir metin alanına "/ai prompt" yazabileceği, ardından ChatGPT'ye bir istem gönderebileceği ve botun yanıtını bu metin alanında alabileceği görünmez bir yapay zeka asistanı oluşturmak istedi. Programlama konusunda hiçbir geçmişi yoktu ve daha önce hiç Chrome uzantısı yapmamıştı. Bu yüzden kodlama üzerinde çalışmak için ChatGPT'yi kullandı. Bu çalışması ona "baş teknoloji sorumlusu" ünvanını getirdi.

Ücretli sürümü kullanan Stefurak, web sitesi giriş kutularını izleyen bir uzantı için kod üretmesini istedi. Sonuçta, fikri yürütmek için üç JavaScript dosyası, bir HTML dosyası ve bir Manifest JSON dosyası üretti.

Hazır olduğunda, insanların uzantıyı ön sipariş etmelerine izin verdi ve 24 saat içinde 1.000 $ değerinde sipariş aldı. Üç hafta içinde binlerce dolara satarak çıkışa kadar yaptığı en hızlı lansmanı gerçekleştirdi.

Stefurak konuyla ilgili şu sözleri kaydetti: "Bir geliştirici şüphesiz bunu daha hızlı ve daha iyi bir şekilde inşa edebilirdi, ancak buradaki fikir, benim bir geliştirici olmadığım ve yine de bunu yaratmayı başardığımdır" dedi.

screenshot_8.jpg

Teresha Aird, ülke çapında bir ofis alanı aracılığı olan Offices.net'in kurucu ortağı ve pazarlama müdürü. Yoğun bir işi olan iki çocuk annesi Aird, iyi bir iş-yaşam dengesi kurmakta zorlanıyordu.

ChatGPT'nin ücretli sürümünü, daha önce iş yerindeki veri tabanına erişerek veya başka araştırmalar yoluyla yanıtlamak zorunda kaldığı "düşük riskli sorguları anında yanıtlamak" için yararlı bulduğunu söyledi.

Aird konuyla ilgili "Ofisten uzaktaysam ve müşterilerimden veya kiracılardan mülkler veya listeleme konumları hakkında ortak sorular alırsam, sorularını kolayca girebilir ve tatmin edici yanıtlar alabilirim" dedi ve ekledi:

"Ayrıca müşterilerin sorularını bağlama uygun bir şekilde yanıtlamama yardımcı oluyor ve çocuklarımın ders dışı etkinliklerine odaklanmak veya ödevlerine yardımcı olmak için bana daha fazla zaman kazandırdı."

İlgili Haberler