ChatGPT, yatırım fonlarından daha iyi hisse seçiyor

ChatGPT, yatırım fonlarından daha iyi hisse seçiyor

İngiltere'de yapılan bir deneyde yapay zekanın seçtiği portföyün performansı en iyi yatırım fonlarını geride bıraktı

A+A-

Yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT tarafından seçilen hisse senedi portföyü, Birleşik Krallık'taki en popüler yatırım fonlarının performansını önemli ölçüde geride bıraktı. Finder.com tarafından yapılan deneyde, 6 Mart'tan 28 Nisan'a kadar, ChatGPT'nin seçtiği 38 hisselik bir portföy yüzde 4,9 değer kazanırken, 10 önde gelen yatırım fonu ortalama yüzde 0,8'lik zarar kaydetti.

Finder'ın CEO'su Jon Ostler, büyük sayıda yatırımcının yakın bir zamanda ChatGPT'yi finansal kazanç için kullanmaya başlayabileceğini belirtti. Aynı dönemde, ABD'nin en değerli 500 şirketini takip eden S&P 500 endeksi yüzde 3 ve Avrupa'nın Stoxx Europe 600 endeksi ise sadece yüzde 0,5 arttı.

ChatGPT, düşük borç düzeyine sahip şirketler ve büyüme geçmişi olanlar gibi yaygın kriterlere göre hisse seçimi yapmak istendiğinde, Microsoft, Netflix ve Walmart gibi şirketleri seçti.

Finder tarafından yapılan bir anket, Birleşik Krallık'taki 2.000 yetişkinden yüzde 8'inin zaten ChatGPT'yi finansal tavsiye için kullandığını ve yüzde 19'unun da bunu düşüneceğini gösterdi. Ancak, yüzde 35'lik en büyük kısım sohbet robotunu finansal kararlarında kullanmayı düşünmeyeceklerini belirtti.

Ostler, bireysel yatırımcıların kendi araştırmalarını yapmaları veya bir finansal danışmana başvurmalarının "güvenli ve önerilen" yaklaşım olduğunu söyledi ve AI'ya finansal konularda tam olarak güvenmek için henüz erken olduğunu belirtti. Yine de Ostler, "AI'nin demokratikleşmesinin finansal sektörleri rahatsız edecek ve devrim yaratacak bir şey olduğunu" ifade etti.

İlgili Haberler