Chewy'nin milyarder ortağı GameStop'a CEO oldu

Chewy'nin milyarder ortağı GameStop'a CEO oldu

Milyarder Chewy kurucu ortağı Ryan Cohen GameStop CEO'su olarak göreve başladı.

A+A-

GameStop, Chewy'nin milyarder kurucusu Ryan Cohen'in Perşembe günü atanmasının ardından yeniden bir CEO'ya sahip oldu.

Cohen, CEO Matt Furlong'a kapının gösterilmesinin ardından Haziran başından bu yana icra kurulu başkanlığı görevini yürütüyordu. Şirket, eski bir Amazon yöneticisi olan Furlong'un görevden alınmasıyla birlikte beklenenden daha büyük bir çeyrek dönem zararı bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, Cohen'e CEO rolü ya da yönetim kurulu başkanlığı ve başkanlık görevi için maaş ödenmeyeceği belirtildi.

12,1'lik hissesiyle GameStop'un en büyük yatırımcısı olan Cohen, Chewy'yi 2017 yılında 3,3 milyar dolara sattı. Forbes'un haberine göre Cohen'in değeri yaklaşık 3,2 milyar dolar.

GameStop hisseleri Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde %7'den fazla artış gösterdi. Ancak GameStop şu anda yaklaşık 5 milyar dolar değerinde.

Cohen ilk olarak 2020'de GameStop'tan hisse aldı ve Haziran ayında başkan olmadan önce Ocak 2021'de yönetim kuruluna katıldı. İlk ataması, perakende yatırımcılar arasında bir çılgınlığı tetikleyen "meme" hisselerinden biri haline gelen GameStop hisselerinde birkaç gün içinde %50'lik bir artışa yol açtı.

GameStop hisseleri Ocak 2021'in sonlarında 483 dolar ile zirve yaparak bazı hedge fonlara milyarlarca dolara mal olurken perakende tüccarları için büyük kazançlar sağladı. 

Bu ayın başlarında GameStop, 29 Temmuz'da sona eren ikinci çeyrek için net satışların geçen yılın aynı dönemine kıyasla hafif bir artışla 1,164 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. Net zarar ise 108,7 milyon dolardan 2,8 milyon dolara geriledi.

Bu haber toplam 722 defa okunmuştur
İlgili Haberler