Chobani’de istifa depremi

Chobani’de istifa depremi

Chobani’nin üst düzey yöneticileri, şirketin halka arz planında yaptığı değişiklik sonrasında ardı ardına istifa etmeye başladı.

A+A-

Hamdi Ulukaya’nın kurduğu yoğurt üreticisi Chobani, halka arz planını ertelediği bir süreçte şirketin birçok üst düzey yöneticisi Chobani’den ayrılacağını açıkladı.

ABD’li yoğurt markası Chobani, 2021’in Temmuz ayında ABD’de halka arz için başvuruda bulunduğunu açıklamıştı. SEC’e yaptığı başvuruda 100 milyon dolarlık hisse satışı hedeflediğini bildiren şirket, halka arz planlarını ertelediği bir dönemde şirketin üst düzey yöneticileri Chobani’den ayrılma kararı aldıklarını söyledi.

Wall Street Journal’ın konuya aşina olan kişilere dayandırdığı haberine göre, Chobani’nin Başkan ve Operasyon Direktörü Peter McGuinness, geçen hafta şirket çalışanlarına istifa edeceğini bildirdi.

Aynı kaynaklar, şirketin İnsan Kaynakları Şefi Grace Zuncic’in, Strateji Şefi Michelle Brooks’un ve Kurumsal İlişkiler Şefi Cristina Alesci'nin de şirketten ayrılacağını belirtti.

Şirketin Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı olan Hamdi Ulukaya, 1994 yılında Türkiye’den ABD’ye göç etmiş ve 2005’te Chobani şirketini kurmuştu. Erzurumlu Türk girişimci Ulukaya, New York eyaletinin kuzeyinde, kapatılmış olan büyük bir yoğurt fabrikasını satın alarak yarattığı marka ile ABD’de en çok tercih edilen yoğurt markaları arasına girmişti.

İlgili Haberler