Çıkan yangın sonrası 700 bin varil petrol yandı

Çıkan yangın sonrası 700 bin varil petrol yandı

Meksikalı Pemex, platform yangınının 700 bin varil petrolü durdurduğunu tahmin ediyor.

A+A-

Devlet şirketinin CEO'su Octavio Romero Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Meksika petrol şirketi Pemex'in Meksika Körfezi'nin güney ucundaki büyük bir açık deniz platformunda çıkan ölümcül yangının şimdiye kadar 700.000 varil ham petrol üretiminin kaybına yol açtığını ve bir kişinin kayıp olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Yangın Cuma günü erken saatlerde şirketin Cantarell Sahasındaki Nohoch-A bağlantı platformunda başladı ve daha sonra bir sıkıştırma kompleksine taşınarak iki kişinin ölümüne neden oldu. Şirketten yapılan açıklamada yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

Romero şirketin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Bugün 700.000 varil kayıp yansıtıldı, çünkü bölgedeki neredeyse tüm kuyuları kapattık" dedi.

Yetkili, Cumartesi öğleden sonra itibariyle 600,000 varil üretimin yeniden başladığını da sözlerine ekledi.

Şirket, arama ekiplerinin günde yaklaşık 170.000 varil (bpd) petrol üreten sembolik bir varlık olan Cantarell'deki yangından sonra kaybolan kişiyi hala aradıklarını söyledi.

Campeche Körfezi'nde, Ciudad del Carmen'den yaklaşık 85 kilometre uzaklıkta bulunan Cantarell, deniz alanındaki bir dizi tarladan oluşuyor ve bir zamanlar dünyanın en verimli alanlarından biriydi.

Pemex son yıllarda bu son derece verimli bölgede bir dizi endüstriyel kazaya maruz kalmıştır. Meksika'nın ham petrol üretiminin büyük bir kısmı, yaklaşık 1,6 milyon varil/gün, Meksika Körfezi'nin sığ sularından elde ediliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler