Çin: Almanya ile küresel tedarik zincirlerini korumak istiyoruz

Çin: Almanya ile küresel tedarik zincirlerini korumak istiyoruz

Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Çin ve Almanya'nın küresel tedarik zincirlerini korumak ve ayrışmaya karşı kendilerini konumlandırmak istediklerini kaydetti.

A+A-

Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Çin ve Almanya'nın küresel ekonomik bağlantılılığı sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

"İşbirliği her iki ülkenin de kalkınmasına yardımcı olur ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi bir kazan-kazan durumuna yol açar" diyen Bakan, her iki ekonominin de "küresel tedarik zincirlerini korumak ve ayrışmaya karşı kendilerini konumlandırmak" istediğini sözlerine ekledi.

Çinli yetkili, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner ile birlikte üçüncü Çin-Almanya Üst Düzey Mali Diyaloğu çerçevesinde konuştu.

Lindner, her iki ülkenin de Birleşmiş Milletler, Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü ve 20'ler Grubu aracılığıyla "açık bir dünya ekonomisine ve çok taraflılığa" bağlı olduğunu söyledi.

Buna G-20'nin borç tedavisine yönelik Ortak Çerçevesi'nin de dahil olduğunu belirten Lindner, Almanya gibi Çin'in de aşırı borçlu ülkelere rahatlama sağlamak için bu aracın kullanılmasını desteklediğini sözlerine ekledi.

Lindner, "Küresel siyasette bu kadar önemli bir oyuncu olan Çin olmadan çözüm mümkün değil," dedi.

Bu haber toplam 406 defa okunmuştur
İlgili Haberler