Çin emlak sektörü için adım attı Hong Kong emlak hisseleri yükseldi

Çin emlak sektörü için adım attı Hong Kong emlak hisseleri yükseldi

Çin emlak sektörünü canlandırmak için harekete geçerken Hong Kong emlak hisseleri yükseldi.

A+A-

Hong Kong'da listelenen emlak hisseleri Pazartesi günü yükselerek Hang Seng Endeksindeki kazançlara öncülük etti
 ve Asya'da en çok kazandıran gösterge haline gelmesini sağladı.

Evergrande gibi gayrimenkul şirketlerinin hisseleri, Logan Group ve Longfor Group Pazartesi günü %9'un üzerinde artış gösterdi ve Country Garden Holdings 14,61 artışla kazançlara öncülük etti. Hang Seng Anakara Emlak Endeksi %9,09 artış gösterdi.

Kaynaklara ve Reuters tarafından görülen bir belgeye göre, Country Garden hafta sonu kreditörlerinden 3,9 milyar yuanlık (540 milyon dolar) kara özel tahvili için ödemeleri uzatma onayı aldı.

Bloomberg'in haberine göre şirket ayrıca 2,85 milyon Malezya Ringiti (613.000 $) değerindeki tahvilin kupon ödemesini de havale etti.

Country Garden'ın Ağustos ayı başında kaçırdığı iki ABD doları tahvili için 22 milyon dolarlık kupon ödemesi yapması planlanıyor. Ödemesiz dönem Çarşamba günü sona eriyor.

Cuma günü Çin emlak sektörünü canlandırmak için de harekete geçti. Çin Halk Bankası bazı borçlanma kurallarını hafifletti ve döviz mevduatları için zorunlu karşılık oranını 15 Eylül'den itibaren mevcut %6'dan %4'e indirdi.

Aralarında Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank Corp ve Agricultural Bank of China'nın da bulunduğu Çin'in en büyük bankalarından bazıları da yuan mevduatları için faiz oranlarını düşürdü.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler