Çin karantina süresini yarı yarıya indirdi

Çin karantina süresini yarı yarıya indirdi

Çin'e gelecek ziyaretçiler için önemli bir karar alındı. Artık ziyaretçiler ülkeye giriş yaptıklarında daha az karantinada kalacak. İşte ayrıntılar...

A+A-

Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Çin, ülkeye gelen ziyaretçiler için zorunlu karantina süresini üç haftadan 10 güne indirdi.

Ülkeye gelen ziyaretçiler ve enfekte hastalarla yakın teması olan kişiler, 7 gün boyunca merkezi karantinada kalacak, ardından 3 gün boyunca sağlık durumları evde takip edilecek. Yeni protokol yayınlanmadan önce Çin, 21 güne kadar otel karantinası talep ediyordu.

Çin hala virüse sıfır tolerans yaklaşımını devam ettiriyor.

Çin'in en büyük iki şehrinde, milyonlarca kişinin evlerine kapatıldığı, kapsamlı testlerin yapıldığı, toplumun ve ekonominin her yönünü etkileyen günlük yaşam üzerindeki kısıtlamaların görüldüğü dört aylık yıpratıcı bir mücadelenin ardından Kovid-19 kontrol altına alındı.

Ulusal Sağlık Komisyonu'nun verilerine göre, Pazartesi günü, hem başkent Pekin hem de finans merkezi Şanghay’da yerel olarak bulaşan Kovid-19 vakası tespit edilmesi. Ülke çapında sadece 22 vaka bildirildi. Her iki şehirde de 19 Şubat'tan bu yana ilk kez yeni vaka görülmedi.

İlgili Haberler