Çin oyun yasağı getirdi, dev şirket 43 milyar dolar eridi

Çin oyun yasağı getirdi, dev şirket 43 milyar dolar eridi

Çin'in yeni çevrimiçi oyun kuralları düzenlemesinin ardından Tencent 43 milyar doların üzerinde piyasa değeri kaybetti.

A+A-

Çin'in aşırı oyun ve harcamaları engellemeyi amaçlayan yeni bir dizi kuralla finans piyasalarını şaşırtmasının ardından Tencent, Cuma günü yaklaşık 43,5 milyar dolar piyasa değeri kaybetti.

Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi'nin taslak yönergeleri, dünyanın en büyük online oyun pazarındaki en büyük online oyun şirketleri arasında yer alan Tencent, NetEase ve Bilibili'nin Hong Kong'da işlem gören hisselerini batırdı.

Stansberry Research analistlerinden Brian Tycangco CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Online oyun sektörüne yönelik son düzenleyici hamle, piyasanın Pekin'den duymayı umduğu en son şeydi" dedi ve ekledi:

"İyi niyetli olsa da bu hareket, çoğunlukla kullanıcıları çekmek ve sadakati artırmak için teşvik veya ödüller üzerine kurulu mevcut iş modellerinin uygulanabilirliği konusunda şüphe uyandırıyor".

Shenzhen merkezli Tencent WeChat'in sahibi olan ve üçüncü çeyrek gelirinin beşte birinden fazlasını yerel çevrimiçi oyunlardan elde eden WeChat'in hisseleri yaklaşık %12,4 düşerek Kasım 2022 sonundan bu yana en düşük kapanış seviyesi olan 274 HK$'dan kapandı.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler