Çin'de çelik fabrikalarına üretimi kısın talimatı

Çin'de çelik fabrikalarına üretimi kısın talimatı

Çinli çelik fabrikalarının bu yılki üretiminin kısıtlanacağı bildirildi

A+A-

Çin'in en büyük çelik üreticilerinden bazılarına, bu yılki üretiminin 2022'deki seviyeyle aynı tutulması talimatı verildi. Bu durum, dünyanın en büyük çelik pazarı olan Çin'de demir cevheri talebini sınırlayabilir.

Dünyanın en büyük çelik üreticisi olan devlete ait China Baowu Steel Group'a ait üç fabrikaya, üretimin 2022'deki seviyeyi aşmaması yönünde sözlü talimatlar verildi.

Reuters'ın haberine göre konul ile ilgili bilgi veren dört kaynaktan ikisi, talimatların dün verildiğini söyledi. Kimse talimatları kimin verdiğini belirtmedi ve hepsi konu hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmasını da istemedi.

Çin, son iki yıldır çelik sektöründe sıfır büyümeyi zorunlu kılarak, en kirletici sektörlerden biri olan bu sektörde karbon emisyonlarını sınırlamaya çalışıyor.

2021 ve 2022'de, devlet planlama kurumu ikinci çeyrekte sıfır büyüme hedefini açıklamıştı, ancak bu yıl herhangi bir kamuoyu duyurusu yapılmadı.

Çin'in devlet planlama kurumu, bazı çelik fabrikalarına verilen kısıtlamalarla ilgili bir soruya cevap vermedi. Yerel danışmanlık firmaları Mysteel ve Fubao'nun Salı günü yaptığı raporlara göre, kuzey Çin'in Tianjin kentindeki bazı fabrikalar, çelik üretimini 2022 seviyesinin altında tutmak için bildirim aldı. Raporlar, fabrika sayısını belirtmedi.

Shanghai Metals Market danışmanlığı, bazı doğu Çin fabrikalarının da benzer talimatlar aldığını söyledi.

Ancak, Reuters'ın görüştüğü Tianjin ve Handan gibi kuzey Çin şehirlerinde bulunan bir düzine fabrika, henüz üretimlerini sınırlama talimatı almadıklarını söylediler.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda en çok işlem gören çelik çubuk kontratı, Salı günü gündüz seansını 1.21% artışla 3.857 yuan (539.93 ABD doları) / ton seviyesinden kapattı. Bu, 20 Nisan'dan bu yana en yüksek seviye.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Çin, bu yılın ilk yarısında 535.64 milyon ton ham çelik üretti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre %1.3 artış. 2022'de ise toplam üretim, bir önceki yıla göre %1.7 düşüşle 1.018 milyar ton olmuştu

Etiketler : , ,
İlgili Haberler