Çin'de emlak teşviki sonrası demir cevheri fiyatları tırmanışa geçti

Çin'de emlak teşviki sonrası demir cevheri fiyatları tırmanışa geçti

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin Merkez Bankası'nın ülkenin emlak sektörü için bir kurtarma paketini genişletmesinin ardından yükseldi, ancak kısa vadeli oynaklık ve sıcak hava koşullarına ilişkin endişeler artışları sınırladı.

A+A-

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, dünkü bazı kayıpları telafi ederek TSİ 06.19'da %0,3 artışla 808,5 yuan/tona (112,13 dolar) çıktı.

Singapur Borsası'nda, Ağustos ayı demir cevheri, yaklaşık %2 artışla 105,7 dolar/tona yükseldi ve iki günlük kayıp serisini sonlandırdı.

Çin Merkez Bankası dün, emlak sektörünü desteklemek için Kasım kurtarma paketindeki bazı politikaların 2024'ün sonuna kadar uzatılacağını duyurdu.

Analistler, buna rağmen Rio Tinto Başkanı Dominic Barton'ın Çin ekonomisi için kısa vadeli zorluklara işaret eden yorumlarının ardından kazançların sınırlanmış olabileceğini belirtti.

Öte yandan analistlere göre Çin'deki şiddetli hava olayları kısa vadede herhangi bir olumlu potansiyeli sınırlıyor. dedi.

Shaanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo %0,4, filmaşin %3,5 ve paslanmaz çelik %1,4 yükseldi.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %3,8 ve %3,7 arttı. 
 

İlgili Haberler