Çin'de konut piyasası için kurtarma planı hazırlığı

Çin'de konut piyasası için kurtarma planı hazırlığı

Çin yönetiminin son dönemde küresel piyasaların da yakından takip ettiği konut piyasasındaki sorunların çözümü için 16 maddelik bir kurtarma planı hazırladığı belirtildi.

A+A-

Çin, derin bir durgunluk ve likidite sorunları yaşayan konut piyasasını kurtarmak için 16 adımlı bir kurtarma planı hazırladı.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Çin Merkez Bankası (PBOC) ve Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu’nun cuma günü, finans kuruluşlarına emlak sektörünün “istikrarlı ve sağlıklı gelişimini” sağlamaya yönelik planlar hazırlayan bir bildiri gönderdiğini belirtti.

Kaynaklara göre, daha önceki destekleyici adımların aksine bu paket, konut üreticilerinin karşılaştığı likidite krizinden ev satın alanlar için peşinat ödeme gereksinimlerini gevşetmeye kadar geniş kapsamlı önlemlerden oluşuyor.

Kurtarma planı kapsamında, konut şirketlerinin önümüzdeki altı ay içinde vadesi gelen ödenmemiş banka kredileri ve borçları bir yıl boyunca uzatılabilecek, tahvillerinin geri ödemesi de müzakereler yoluyla ertelenebilecek veya takas edilebilecek.

Cuma günkü virüs kısıtlamalarının ekonomik ve sosyal yükünü hafifletmeyi amaçlayan 20 maddelik paketin ardından açıklanan bu plan, Şi Jinping’in odağını ekonomiyi kurtarmaya çevirdiğinin bir başka işareti olarak değerlendirildi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler