Çin'in Apple iPhone yasağı daha da sertleşiyor

Çin'in Apple iPhone yasağı daha da sertleşiyor

Çin, Apple'ın iPhone ürünlerine getirdiği yasağı hızla uygulama koyarken, devlet kurumları ve devlet destekli şirketlerde personelin iPhone'larını ofise getirmemeleri isteniyor.

A+A-

Bloomberg News'in Cuma günü konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, ülke genelinde daha fazla Çinli kurum ve devlet destekli şirket, personelinden Apple iPhone'larını ve diğer yabancı cihazları işe getirmemelerini istedi.

Çin on yılı aşkın bir süredir yabancı teknolojilere olan bağımlılığını azaltmaya çalışıyor, bankalar gibi devlete bağlı firmalardan yerel yazılıma geçmelerini istiyor ve yerli yarı iletken çip üretimini teşvik ediyor.

Bloomberg News'in haberine göre, en az sekiz ilde çok sayıda devlet firması ve devlet dairesi son bir iki ay içinde çalışanlarına yerel markaları taşımaya başlamaları talimatını verdi.

Bloomberg News'in haberine göre, Aralık ayında Zhejiang, Shandong, Liaoning ve dünyanın en büyük iPhone fabrikasına ev sahipliği yapan merkezi Hebei gibi illerdeki alt kademe şehirlerde bulunan daha küçük firmalar ve ajanslar kendi sözlü direktiflerini yayınladılar.

Reuters'in Eylül ayında bildirdiğine göre en az üç bakanlık ve devlet kurumundaki personele iş yerinde iPhone kullanmamaları söylendi.

Apple'ın hisseleri genişletilmiş işlemlerde 196,50$'da marjinal bir düşüş yaşadı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler