Çin'in otomobil grubu anormal fiyatlandırmadan kaçınma taahhüdünü geri çekti

Çin'in otomobil grubu anormal fiyatlandırmadan kaçınma taahhüdünü geri çekti

Çin Otomobil Üreticileri Birliği (CAAM), antitröst yasasını gerekçe göstererek, aralarında Tesla'nın da bulunduğu 16 otomobil üreticisi tarafından iki gün önce verilen "anormal fiyatlandırmadan" kaçınma sözünü Cumartesi günü geri çekti.

A+A-

Çinli elektrikli araç (EV) üreticileri Nio, Li Auto ve Xpeng'in de aralarında bulunduğu şirketlerin Perşembe günü CAAM tarafından düzenlenen taahhüdü, bazıları tarafından sektör genelinde karlılığı tehdit eden fiyat savaşında bir ateşkes sinyali olarak yorumlanmıştı.

Ancak Elon Musk'ın elektrikli araç devi Tesla Cuma günü, geleneksel otomobil üreticilerinin satışları artırmak için uzun süredir kullandığı bir strateji olan, mevcut müşterilerin tavsiyeleri yoluyla alıcıların ekstra teşvikler almasına olanak tanıyan küresel bir program başlattı.

CAAM Cumartesi günü web sitesinde yaptığı açıklamada, fiyatlandırma taahhüdünün Çin'in antitröst yasasını ihlal ettiğini kabul ettiğini ve Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin şahitliğinde otomobil üreticilerinin imzaladığı taahhütler listesinden sileceğini söyledi.

CAAM, 16 şirketi ve diğer dernek üyelerini antitröst yasasına sıkı sıkıya uymaya ve bağımsız fiyatlandırma ile adil bir şekilde rekabet etmeye teşvik edeceğini söyledi.

İlgili Haberler