Elon Musk Twitter faturalarını ödemedi mahkemelik oldu

Elon Musk Twitter faturalarını ödemedi mahkemelik oldu

Avustralyalı bir firma, faturalarını ödemediği için Twitter'a 665 bin dolarlık dava açtı.

A+A-

Avustralyalı bir proje yönetim firması, dört ülkede yapılan işlerin faturalarının ödenmediği iddiasıyla Twitter aleyhine ABD mahkemesinde yaklaşık 1 milyon A$ (665.000 dolar) tutarında kümülatif ödeme talebiyle dava açtı.

Sidney merkezli özel şirket Facilitate Corp 29 Haziran'da Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi'nde Twitter'ın faturalarını ödememesi nedeniyle sözleşmenin ihlal edildiği iddiasıyla dava açtı.

Avustralyalı firma Facilitate'in açtığı dava, Elon Musk'ın geçen yıl sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın almasından bu yana Twitter'a karşı fatura ve kira ödememe iddiasıyla açılan son dava.

Facilitate, 2022'den 2023'ün başlarına kadar Twitter'ın Londra ve Dublin'deki ofislerine sensörler yerleştirdiğini, Singapur'da bir ofis düzenlemesini tamamladığını ve Sidney'de bir ofisi temizlediğini söyledi.

Facilitate, bu çalışmalar için Twitter'ın şirkete sırasıyla yaklaşık 203.000 pound, 546.600 S$ ve 61.300 A$ borçlu olduğunu söyledi.

X Corp olarak da bilinen Twitter'ın artık bir medya ilişkileri ofisi bulunmuyor. Bu nedenle Reuters, Twitter'ın Avustralya ofisine ulaşamadı.

Facilitate, duruşmada belirlenecek bir miktarda tazminat, yasal masraflar ve azami yasal oranda faiz talep ettiğini söyledi.

Mayıs ayında eski bir halkla ilişkiler firması New York mahkemesinde Twitter'ın faturalarını ödemediği gerekçesiyle dava açarken, bu yılın başlarında ABD merkezli danışmanlık firması Innisfree M&A Inc, Twitter'a Musk tarafından satın alınması konusunda danışmanlık verdikten sonra ödenmediğini söylediği faturalar için yaklaşık 1,9 milyon dolar talep ederek dava açtı.

Monarşiye ait mülk portföyünü yöneten bağımsız bir ticari işletme olan İngiliz Crown Estate, Twitter'ın Londra'daki merkezinin kirasının ödenmediği iddiasıyla Ocak ayında mahkeme süreci başlattı.

İlgili Haberler