Çinli otomotiv devi fiyatları daha da düşürdü savaş kızışıyor

Çinli otomotiv devi fiyatları daha da düşürdü savaş kızışıyor

BYD, Çarşamba günü, Çinli elektrikli araç (EV) devi dünyanın en büyük otomobil pazarındaki liderliğini daha düşük fiyatlı ürünlerle genişletmeye çalışırken, en çok satan Seal sedanının başlangıç fiyatını %10 oranında düşürdü.

A+A-

BYD, model serisini beş yeni versiyonla değiştirdi. Bunlar arasında 189,800 yuan (27,459 $) başlangıç fiyatıyla şarj başına 550 km (342 mil) sürüş menziline sahip arkadan itişli Seal Champion Edition da yer alıyor. BYD'nin web sitesine göre bu fiyat, aynı sürüş menziline sahip önceki versiyondan 20,000 yuan daha ucuz.

Yeni fiyat, Seal Champion'ın rekabet ettiği Tesla'nın 556 km sürüş menziline sahip Model 3'ün Çin'deki arkadan itişli versiyonundan da %18 daha ucuz.

Çin'in elektrikli araç pazarı, bu yılın başlarında Tesla tarafından başlatılan bir fiyat savaşının ortasında yer alıyor ve BYD de dahil olmak üzere birçok elektrikli araç üreticisi, pazar payını korumak için bu yıl en çok satan modellerin fiyatlarını düşürerek ABD'li otomobil üreticisini örnek alıyor.

Fitch Ratings analistleri Salı günü yayınladıkları bir notta, "Zarar eden bağımsız (yeni enerjili araç) üreticilerinin daha fazla fiyat rekabetine direnmesi muhtemel, ancak Tesla ve BYD gibi karlı pazar liderlerinin hala talep ve arzı dengeleyecek fiyatlandırma esnekliğine sahip olduğuna inanıyoruz ve her iki şirket de 2023'te üretim kapasitesini agresif bir şekilde artırmaya devam edecek" dedi.

Çin'in en çok satan elektrikli araç üreticisi BYD, Ocean serisi altında yer alan Seal sedanı sportif tasarım stili ve akıllı özellikleriyle Temmuz 2022'de piyasaya sürdü.

Çin Binek Otomobil Birliği'nin verilerine göre, ilk çeyrekte 19.573 Seal otomobil satılırken, Model 3'ün Çin satışları aynı dönemde 42.782 adede ulaştı.

Elektrikli araç fiyat savaşı, teknolojiler arasındaki fiyat farkı daraldıkça satışları içten yanmalı motorlu araçlardan da uzaklaştırıyor.

BYD şimdiye kadar 300.000 yuan'ın altında fiyatlara sahip çeşitli bataryalı ve plug-in hibrid modelleriyle yeni enerji aracı (NEV) pazarına öncülük etti. Son Şangay otomobil fuarında, başka yerlerde bulunan en ucuz NEV'lerin yarı fiyatına mal olan elektrikli bir hatchback tanıtarak manşetlere çıktı.

Son iki çeyrekte Çin'de en çok satan binek araç markası olarak Alman Volkswagen'i geride bıraktı.

Ancak Reuters'in Mart ayında bildirdiğine göre, BYD'nin son haftalarda iki otomobil montaj tesisinde vardiyaları azaltması da talebin zayıfladığına dair işaretler veriyor.

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur
İlgili Haberler