Citi, dünyadaki en büyük şube ağını kapatıyor

Citi, dünyadaki en büyük şube ağını kapatıyor

Citi, dünya genelinde en büyük şube ağına sahip olduğu Meksika'daki perakende bankacılık faaliyetlerini sona erdiriyor.

A+A-

Citi, dünya genelinde en büyük şube ağına sahip olduğu Meksika'daki perakende bankacılık faaliyetlerini sona erdiriyor. Citigroup Inc.'in, CEO'su Jane Fraser'ın şirketin stratejisini ortaya koyan planın parçası olarak, dünya genelinde en büyük şube ağına sahip olduğu Meksika'daki perakende bankacılık faaliyetlerinden çıkmayı planladığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, banka kurumsal faaliyetlerini ülkede tutacak.

Fraser, "Meksika, Citi için öncelikli bir pazar ve bu değişmeyecek. Meksika'daki tüketici, küçük işletme ve orta ölçekli bankacılık işletmelerinden çıkma kararı, strateji yenilememizin ilkeleriyle tamamen uyumludur." açıklamasını yaptı.

Fraser geçen yıl Citigroup'u basitleştirme ve daha kazançlı işlere odaklanma çabasının bir parçası olarak Asya ve Avrupa'daki 13 pazardan çıkacağını duyurmuştu.

Meksikalı milyarder Salinas, satın alabilir

Meksikalı milyarder Ricardo Salinas Pliego, ABD bankacılık devi Citigroup'un ülkeden çekileceğini açıklamasının ardından Citigroup'un Meksika tüketici bankacılığı işletmesi Citibanamex'i satın almayı değerlendirdiğini açıkladı. Forbes tarafından 15 milyar doları aşan bir aile servetiyle Meksika'nın en zengin üçüncü adamı olarak gösterilen Salinas, büyük Banco Azteca bankacılık işinin sahibi.

Salinas, Twitter'da ekibinden Citibanamex'i satın alma olasılığını analiz etmelerini istediğini bildirdi.

İlgili Haberler