Coinbase ile BtcTurk görüşmeleri sonlandırdı

Coinbase ile BtcTurk görüşmeleri sonlandırdı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase ile BtcTurk görüşmeleri anlaşmazlık ile sonuçlandı

A+A-

BORSATEK - Dünyanın en büyük kripto para borsalarından, NASDAQ'ta halka açık olan Coinbase, Türkiye'nin en büyük kripto borsası olan BtcTurk'ü 3 milyar doların üzerinde bir miktara satın alma amaçlı görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığı öğrenildi.

Uluslararası yatırım kuruluşlarına özel haber servisi yapan Mergermarket'te Erdinç Ergenç imzasıyla üç ayrı kaynağa dayandırılarak yayımlanan haberde, iki şirketin satın alma işleminin yapısı üzerinde anlaşamadığı için görüşmelerin sonlandırıldığı kaydedildi. 

>>TIKLA: Huobi, Icrypex'e ortak oluyor

Daha önce dünya basınında ilk olarak Borsatek'in duyurduğu, 3 milyar dolarlık satın alma girişiminin başarısızlığa uğramasında Bitcoin'de yaşanan çalkantı ve Coinbase'in hissesinin düşmesi nedeniyle piyasa değerindeki kaybın da etkili olduğuna da değinildi. 

Mergermarket'e bilgi veren bir kaynak ise bu iddianın gerçekliği yansıtmadığı yorumunda bulunarak, tarafların bitcoin ya da Coinbase'in piyasa değerinden bağımsız sebeplerden anlaşamadığını aktardı. 

ABD'li kripto borsasının, başta Hindistan olmak üzere Ortadoğu ve Latin Amerika ile Avusturalya'da da satın almalar yaptığı kaydedildi. 

PWC raporuna göre 2021 yılında kripto alanında faaliyet gösteren şirketlerin toplam 55 milyar dolar harcayarak rakiplerini satın aldığı ve bu miktarın bir önceki yıla oranla yüzde 4,846 artış olduğu da belirtiliyor.

İlgili Haberler