Huobi, Icrypex'e ortak oluyor

Huobi, Icrypex'e ortak oluyor

Çinli şirket Türkiye'de büyüme planları kapsamında Icrypex'e yatırım yapacak

A+A-

BORSATEK - Çinli kripto borsası Huobi'nin, Türkiye merkezli Icrypex'in azınlık hissesini almak amacıyla ilerlemiş aşamada görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor.

Mergermarket'te yayımlanan habere göre, Çinli şirket Türkiye'de büyüme planları kapsamında Icrypex'e yatırım yapacak, ancak planları bununla sınırlı değil. Şirketin başka fırsatlara baktığı da belirtiliyor. 

Huobi, geçen yıl sonu itibariyle Çin'in kripto para ticaretini yasaklamasının ardından ciddi bir darbe almış ve çalışanlarının yüzde 30'unu işten çıkartmak zorunda kalmıştı. Merkezini Seyşel Adaları'na taşıyan şirket, günlük 1.8 milyar dolarlık işlem hacmine sahip. 

>>TIKLA: Coinbase ile BtcTurk görüşmeleri sonlandırdı

NFT platformu kuran Icrypex'in hissedarlarından İdeal Finansal Teknolojiler Nisan ayında hisselerinin yüzde 20'sini 16 milyon liraya ve 82 milyon değerleme ile satmıştı. Daha sonra ise Hedef GSYO ise yüzde 10'luk hissesini 110 milyon lira değerleme üzerinden satmıştı.

Huobi daha önce Mayıs ayında Latin Amerika'da aktif Bitex adlı bir kripto borsası almıştı. 2013 yılında kurulan borsa 2018 yılında ise Japon rakibi BitTrade'i satın aldı. 

İlgili Haberler