Daly/Fed: Şubatta faiz oranları 25 veya 50 baz puan artabilir

Daly/Fed: Şubatta faiz oranları 25 veya 50 baz puan artabilir

San Francisco Federal Reserve Başkanı Mary Daly, Fed'in 1 Şubat'ta faiz oranlarını 25 veya 50 baz puan artırabileceğini kaydetti.

A+A-

San Francisco Federal Reserve Başkanı Mary Daly, ABD merkez bankasının 31 Ocak-24 Şubat tarihleri arasındaki toplantısında faiz oranlarını yarım puanlık veya çeyrek puanlık artırmanın olasılıkları olduğunu söyledi.
Daly, Wall Street Journal ile yaptığı bir röportajda, "Size her iki taraf için de argümanlar sunabilirim. Fed, enflasyonu "olabildiğince nazikçe" düşürmeye çalışmalı, ancak aynı zamanda yüksek enflasyonun yerleşik hale gelmemesini de "kesinlikle" sağlamalıdır" dedi.

Daly, şu anda %4,25-%4,50 aralığında olan politika faizinin nihayetinde %5,00-%5,25'e gitmesi ve enflasyonu Fed'in %2 hedefine geri getirmek için orada kalması gerektiğini, ancak tam olarak ne kadar ileri gideceğini verilere bağlı olarak düşündüğünü söyledi. Şu anda %3,5 olan ABD işsizlik oranının yaklaşık %4,5 veya %4,6'ya yükselmesini ve şu anda Fed'in tercih ettiği rakama göre %5,5'te seyreden enflasyonun 2023'ün sonunda %3'lük en düşük aralığa gelmesini beklediğini söyledi.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler