Denizbank'tan sürdürülebilir tarım sendikasyonu

Denizbank'tan sürdürülebilir tarım sendikasyonu

Denizbank 840 milyon dolarlık sürdürülebilir tarım sendikasyonu sağladı.

A+A-

Denizbank, sürdürülebilirlik bağlantılı ilk sendikasyon kredisi ile 840 milyon dolar tutarında yurtdışı kaynak sağladı. İşlem 22 ülkeden 49 katılımcı ile sektörde son iki yıldaki en geniş katılımlı sendikasyon kredisi oldu.

Bloomberg HT'nin haberine göre gıda güvenliğinin sağlanmasında büyük önem taşıyan sürdürülebilir tarımın finansmanı sendikasyonun performans kriterleri arasında yer aldı.

Mizuho Bank'ın aracı banka olduğu işlem, Bank of America, Emirates NBD Capital Limited, MashreqBank ve Standard Chartered Bank koordinatörlüğünde gerçekleşti; 9 banka ise Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici (MLA) olarak işlemde yer aldı.

Yüzde 110 yenileme oranı ile gerçekleşen işlemin toplam maliyeti dolar ve euro cinsinden sırasıyla LIBOR + %2,15 ve EURIBOR + %1,75 olarak gerçekleşti.

Yılın ilk yarısında 410 Milyon Dolar tutarında yeni sendikasyon kredisi ve 435 Milyon Dolar tutarında yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon işlemi gerçekleştiren DenizBank’ın, Emirates NBD hissedarlığında ekonomiye sağladığı taze kaynak miktarı böylece toplamda 3,6 Milyar Dolara ulaştı. Banka tarafından 2021 yılı başından itibaren temin edilen yabancı para fonlamanın yüzde 30’u sürdürülebilirlik bağlantılı olarak gerçekleşti.