Alman bankacฤฑlฤฑk devi Deutsche Bank AG’nin hisse senetleri, kapsamlฤฑ onarฤฑm planฤฑna yรถnelik artan kuลkulara baฤlฤฑ olarak dรผลtรผ ve fiyatlar bir ara รผรง yฤฑlฤฑ aลkฤฑn sรผrenin en bรผyรผk dรผลรผลรผnรผ gerรงekleลtirdi.
Hisseler Salฤฑ gรผnรผ Frankfurt Borrsasฤฑ’nda yรผzde 6.5 dรผลerek 6.35 euro seviyesine kadar dรผลtรผ. Ancak daha sonra biraz toparlayan hisseler, kayฤฑplarฤฑnฤฑ yรผzde 3.7’ye daralttฤฑ. Deutshce Bank hisseleri, Pazar gรผnรผ aรงฤฑklanan onarฤฑm planฤฑndan bu yana yaklaลฤฑk yรผzde 10 deฤer kaybetti ve bankanฤฑn piyasa deฤeri yaklaลฤฑk 1.6 milyar dolar eridi. Deutsche Bank’ฤฑn riskli tahvilleri de dรผลtรผ.
Banka CEO’su Christian Sewing’in kapsamlฤฑ onarฤฑm planฤฑna yรถnelik ilk iyimserlik yerini hฤฑzlฤฑ bir ลekilde, bankanฤฑn rekabetรงi iรง piyasada kar hedeflerine ulaลฤฑp ulaลamayacaฤฤฑna iliลkin ลรผphelere bฤฑraktฤฑ. Banka son yฤฑllarda hissedarlarฤฑnฤฑ istikrarlฤฑ bir ลekilde hayalkฤฑrฤฑklฤฑฤฤฑna uฤrattฤฑ ve onarฤฑmdan sonra dikkatler, hizmet ลirketlerinin rutin finansman ihtiyaรงlarฤฑna ve aynฤฑ zamanda bu yฤฑl ve gelecek yฤฑl iรงin daฤฤฑtฤฑlmayan temettรผlere รงevrilecek.
18,000 kiลinin iลten รงฤฑkarฤฑlmasฤฑnฤฑ da kapsayan onarฤฑm planฤฑnฤฑn 7.4 milyar euro (8.3 milyar dolar) maliyetinin olacaฤฤฑ ve bankanฤฑn sermaye tamponlarฤฑnฤฑ daraltacaฤฤฑ tahmin ediliyor.
RBC Capital Markets analisti Anke Reingen, “ฤฐcra riski, sermayeye yรถnelik daha fazla sorun dikkate alฤฑndฤฑฤฤฑnda, daha รถnce beklediฤimizden daha yรผksek olacak gรถrรผnรผyor,” dedi ve Deutsche Bank’ฤฑn planฤฑnฤฑn hata iรงin รงok az boลluฤu olduฤunu sรถzlerine ekledi.







