Dev teknoloji şirketinde işten çıkarılma kabusu çalışanları korkutuyor

Dev teknoloji şirketinde işten çıkarılma kabusu çalışanları korkutuyor

Amazon Studios çalışanları, CEO Andy Jassy'nin yönetim kurulu genelinde maliyet tasarrufu arayışına girmesi nedeniyle Çarşamba gününden itibaren işten çıkarmalar yaşanabileceğini düşünüyor

A+A-

Amazon'daki büyük çaplı işten çıkarmaların ardından, Prime Video ve Amazon Studios'ta Çarşamba gününden itibaren sıranın kendilerine geleceğine dair spekülasyonlar artıyor.

Amazon Studios, teknoloji devinin TV ve film bölümü ve Amazon Prime üyeliklerini (ABD'de yıllık 139 dolar veya aylık 15 dolar) yönlendiren bir dizi hizmetten biri olan Prime Video için bir içerik kaynağı.

Şirket hakkında konuşma yetkisi olmadığı için adının açıklanmasını istemeyen ve durum hakkında bilgi sahibi olan bir kişi, kesintilerin Prime Video'nun yanı sıra Studios'u da etkilemesini beklediklerini söyledi ve her iki kuruluşun liderlerinin kısa süre önce işten çıkarmaları çalışanlara bildirmek üzere bir toplantıya çağrıldığını belirtti.

Bir Amazon sözcüsü e-postasında "Her işletme gibi makroekonomik koşulları ve iş ihtiyaçlarımızı izlemeye devam ediyoruz ve işe alım stratejimizi ve ekip boyutlandırmamızı buna göre ayarlayabiliriz" dedi.

Amazon CEO'su Andy Jassy Mart ayında yaptığı açıklamada, daha önce duyurulan 18.000 kişilik işten çıkarmanın üzerine 9.000 kişinin daha işten çıkarılacağını söyledi. Etkilenen bölümler arasında reklamcılık, oyunlar, bulut bilişim ve perakende yer alıyor. Şirket 2021 yılı sonunda toplam 1,6 milyondan fazla kişiyi istihdam ediyordu.

Prime Video, 1 trilyon doları aşan Amazon'un yüksek profilli ancak nispeten küçük bir birimi olarak, eğlence sektöründeki rakiplerinin karşı karşıya olduğu mali baskılardan bir şekilde izole edilmiş durumda.

Amazon'un Prime üyeliğini destekleyecek TV ve filmlerle Hollywood'da kendine yer edinmek isteyen Studios başkanı Jen Salke, içerik ve yeteneklere büyük harcamalar yaptı. Salke yönetimindeki Stüdyolar 2018'den bu yana %50'den fazla büyüyerek yaklaşık 1.500 çalışana ulaştı.

Ancak Hollywood, Mayıs ayı gibi erken bir tarihte başlayabilecek potansiyel bir yazar grevine hazırlanıyor ve bazı sektör gözlemcileri Amazon gibi büyük eğlence şirketlerinin grevi, verimsiz yazar anlaşmalarını ve diğer işçilik maliyetlerini ortadan kaldırmak için bir bahane olarak kullanabileceğini düşünüyor. Prime Video'nun halihazırda bir grev durumunda yararlanabileceği, çok sayıda yerel dildeki uluslararası dizinin yanı sıra MGM satın alımından gelen eğlence içeriği de dahil olmak üzere devasa bir kütüphanesi var.

Amazon'un ilk çeyrek kazançlarını 27 Nisan'da bildirmesi planlanıyor.

İlgili Haberler