Dört aracı şirket altın için yıl sonu hedef fiyatlarını açıkladı

Dört aracı şirket altın için yıl sonu hedef fiyatlarını açıkladı

Deutsche Bank, yayınladığı son raporda altın fiyatları için hedef fiyatlarını yükseltti ve yıl sonu için ons/altının 2400 doları göreceğini paylaştı. Deutsche Bank ile birlikte Goldman, Citi ve BofA da hedef fiyatlarını paylaştı.

A+A-

Deutsche Bank, Citi, Goldman Sachs ve Bank of America (BofA) son aylarda yükseliş ivmesini hiç kaybetmeyen ve tüm zamanların rekorunu kıran altın için hedef fiyatlarını paylaştı. Bu kapsamda Deutsche Bank, altın fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize ettiğini ve değerli metalin bu yılın sonunda ons başına 2 bin 400 dolara, Aralık 2025'te ise 2 bin 600 dolara ulaşmasını beklediğini açıkladı.

Citi: Hedef 2 bin 500 dolar

Bu yılın ikinci yarısından itibaren altın fiyatlarının 2 bin 500 doları aşmasını bekleyen Citi, 2 bin 500 doların aşılmasıyla birlikte güçlü bir alım desteği oluşacağını belirtti. 2025 yılı için de altın için banka tahminini 2 bin 875 dolar olarak belirledi.

Analistler, altının son yükselişinin jeopolitik gerilimler tarafından kolaylaştırıldığını ve daha derin bir riskten kaçınma ortamının fiyatları daha da artıracağını söylüyor.

Goldman Sachs: 2 bin 700 dolar

Goldman Sachs dün 2024 yıl sonu için altın fiyat hedefini 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolar/ons seviyesine yükseltti. Yatırımcılara yayınlanan bir notta banka, Çin Merkez Bankası (PBOC) dahil olmak üzere merkez bankalarının sürekli talebini ve Çinli yatırımcıların perakende talebindeki artışı gerekçe göstererek, emtianın piyasada büyümeye devam etmek için hala birçok noktasının olduğunu açıkladı.

Goldman Sachs'ın notunda, güvenli liman olarak altına olan talebin, bu yılın sonlarında gerçekleşebilecek Fed faiz indirimlerine ve yaklaşan ABD seçimlerinin sonuçlarına bağlı olarak artabileceği belirtildi. 

BofA: 3 bin dolar

ABD'li yatırım bankası Bank of America (BofA), değerli metaller için fiyat tahminlerini belirtirken; ons altın için ise, 3 bin dolar senaryosunu açıkladı. Dev banka, ons altın ve ons gümüşün, önümüzdeki 12 ayda sırasıyla 3000 dolar ve 30 doların üzerine çıkacağı öngörüsünde bulundu.

Bank of America ayrıca; bakır, alüminyum ve çinko için de beklentilerini açıkladı. Buna göre, bakır ve alüminyumun 2026'ya kadar sırasıyla ortalama 12000 dolar ve 3250 dolara çıkmasını beklediklerini değerlendirdi.

Beş aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Beş aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Beş aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı.

BIST'te 15 hissede uygulanan bu tedbirler 15 Nisan'da kalkıyor

BIST'te 15 hissede uygulanan bu tedbirler 15 Nisan'da kalkıyor

Borsa İstanbul'da 15 hisse senedinin işlemlerinde uygulanan tedbirler yarın (15 Nisan) kalkıyor

İş Yatırım'ın 15 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın 15 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

15 Nisan'da hareketli olması beklenen ARCLK, AKBNK, TUPRS ve TAVHL hisselerinde teknik görünüm

İlgili Haberler