Döviz güne rekorla başladı (20 Aralık 2021)

Döviz güne rekorla başladı (20 Aralık 2021)

Türk Lirası'ndaki kayıp artarak devam ediyor. Dolar yeni haftaya da rekorla başladı

A+A-

BORSATEK - Türk Lirası'ndaki değer kaybı devam ediyor. Geçen haftanın son işlem gününde 17 TL'yi geçtikten sonra Merkez Bankası'nın müdahalesi ile kısmen gerileyen ve günü yüzde 5 kayıpla 16.51 seviyesinden kapatan dolar yeni haftaya rekorla başladı. 

Geçen haftanın son işlem gününde 17.17 TL ile tarihindeki en yüksek seviyeyi gören dolar yurtiçi piyasaların açılması ile birlikte haftaya 17.6598 TL ile rekor seviyeden başladı

Türk Lirası'nın açılışla birlikte yüzde 7 değer kaybettiği haftanın ilk işlem gününde euro da 19.8669 TL ile rekor tazeledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam para politikalarından finansal piyasalardaki kontrollü kambiyo rejimi ve olağanüstü hal iddialarına çok sayıda başlık hakkında açıklamalarda bulundu. Faiz indirimleri konusunda “Benden başka bir şey beklemeyin” diyen Erdoğan, “Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğini” vurguladı.

“Kontrollü kambiyo rejimi gibi zırvalıkları gündeme getirenleri de asla masum görmüyoruz. Türk ekonomisi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da serbest piyasa ekonomisi kurallarına uygun şekilde yoluna devam edecektir. Döviz kurundaki istikrarı bu tür zırva yöntemlerle değil, piyasanın kendi işleyişi içinde sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler