Dow Jones, Nasdaq 100 ve S&P 500'de endişe sürüyor

Dow Jones, Nasdaq 100 ve S&P 500'de endişe sürüyor

Analistler, Dow Jones Endeksi'nin bugün 30.000 seviyesinin altına düşebileceğini tahmin ediyor.

A+A-

 ABD Merkez Bankası (Fed)'nın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek tutacağını ve bu yıl bir faiz artırımı daha yapılabileceğine işaret etmesinin ardından, küresel piyasalarda risk iştahı azaldı. Dow Jones, Nasdaq 100 ve S&P 500 endeksi vadeli işlemleri, dünkü kayıplarını bugün de sürdürdü.

Fed'in faiz artırımı beklentilerini azaltması, hisse senedi piyasalarında düşüşe neden oldu. Yatırımcılar, Fed'in faiz artırımlarının ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı ve enflasyonu düşürmeye yardımcı olmayacağı endişesini taşıyor.

Analistler, Dow Jones Endeksi'nin bugün 30.000 seviyesinin altına düşebileceğini tahmin ediyor. Nasdaq 100 Endeksi'nin ise 14.000 seviyesine, S&P 500 Endeksi'nin ise 3.800 seviyesine gerilebileceği öngörülüyor.

Fed'in faiz artırımı beklentilerini azaltması, FedEx'in bilançosunu olumlu etkiledi. Teslimat firması, 1. çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre %32 artışla hisse başına 4,55$ kazanç elde ederek, analistlerin 3,7$ hisse başına kazanç yönündeki beklentilerini aştı.

Piyasa özeti

Fed'in faiz artırımı beklentilerini azaltması, küresel piyasalarda risk iştahını azalttı.

Dow Jones, Nasdaq 100 ve S&P 500 endeksi vadeli işlemleri, dünkü kayıplarını bugün de sürdürdü.

Fed'in faiz artırımı beklentilerini azaltması, FedEx'in bilançosunu olumlu etkiledi.

 

İlgili Haberler