Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'e açılış öncesi bakış

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'e açılış öncesi bakış

ABD vadeli işlemleri, yatırımcıların geçen haftaki hisse senedi yükselişini analiz etmesiyle düşüşte. Dow Jones, Nasdaq, S&P 500'te yükseliş kalıcı mı olacak? İşte son gelişmeler..

A+A-

ABD vadeli işlemleri, yatırımcıların geçen haftaki hisse senedi yükselişini analiz etmesiyle düşüşte. Asya-Pasifik endeksleri de Çin'in ticaret verilerinin ardından düşüşle kapandı. JPMorgan Stratejisti Kolanovic, ABD endekslerinin geçtiğimiz hafta yılın en iyi performansını kaydetmesinin ardından bunun kalıcı olmayabileceğini vurguladı.

ABD vadeli işlemleri, yatırımcıların geçen haftaki hisse senedi yükselişini analiz etmesiyle bu sabah kırmızı renkte seyrediyor. Nasdaq 100 (NDX), S&P 500 (SPX) ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama (DJIA) vadeli kontratları 7 Kasım EST ile 03:30'da sırasıyla %0,18, %0,20 ve %0,18 düştü.

Şu ana kadar Kasım ayı, endekslerin birkaç günlük kazanç serileri kaydetmesiyle olumlu bir işlem ayı olduğunu kanıtladı. Bu arada, ABD 10 yıllık hazine getirisi geçen hafta gerilemesinin ardından istikrarlı seyrediyor ve bu yazının yazıldığı sırada %4,65 civarında seyrediyor. Ve WTI ham petrol vadeli işlemleri son kontrol itibarıyla düşüşle varil başına 79,91 dolar civarında seyrediyor.

Bugün için planlanan bazı bilançolar arasında Uber (UBER), Occidental Petroleum (OXY), Rivian Automotive (RIVN), Lucid (LCID) ve eBay (EBAY) yer alıyor. Ayrıca tüccarlar bugün ABD ticaret açığı raporunu ve Federal Reserve yetkililerinin konuşmalarını bekliyorlar.

Önümüzdeki Günler İçin Beklentiler

JPMorgan Stratejisti Kolanovic, ABD endekslerinin geçtiğimiz hafta yılın en iyi performansını kaydetmesinin ardından bunun kalıcı olmayabileceğini vurguladı. Kolanovic, yükselen faizler ve yavaşlayan büyümenin yeniden ön plana çıkmasıyla olası aşağı yönlü baskılara işaret etti.

Diğer Piyasalar

Diğer yandan Avrupa endeksleri, aksiyon dolu kazanç haftasının ortasında Salı günü düşük işlem görüyor. İngiltere'nin Ekim ayı satış verilerinin son üç ay ve on iki ayın ortalamalarının altında gelmesi, tüketicinin zayıfladığını göstermesi nedeniyle tüccarlar da ürperdi.

Asya-Pasifik endeksleri bugün Çin'in ticaret verilerinin ardından düşüşle kapandı. Anakara, ithalatta şaşırtıcı bir artış kaydederken, ihracat ekim ayında beklenenden fazla düştü. Haber Çin hisse senetlerini aşağı çekti.

 

 

Etiketler

İlgili Haberler