Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeliler anlaşma gelişmesiyle primli

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeliler anlaşma gelişmesiyle primli

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeli işlemler geçici borç tavanı anlaşmasıyla yükseliyor.

A+A-

ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri Salı günü, kanun yapıcıların temerrüdü önlemek için borç limitini yükseltmeyi geçici olarak kabul etmesiyle yükselirken, Nvidia (NASDAQ:NVDA) hisseleri çip üreticileri ve yapay zeka ile ilgili firmalar arasında erken bir ralliye öncülük ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy Pazar günü, borç tavanını geçici olarak askıya almak ve bazı federal harcamaları sınırlamak için bir anlaşma imzalamıştı.

ABD Temsilciler Meclisi Kurallar Komitesi, borç tavanı tasarısını görüşmek üzere saat 15:00 ET'de (19:00 GMT) toplanacağını açıkladı.

Bir Cumhuriyetçi milletvekili, iki partili anlaşmanın Kongre'deki onayında tasarıya karşı çıkacaklarını söyledi.

Yatırımcı iyimserliğini yansıtan ABD borç temerrüdüne maruz kalma riskini sigortalamanın maliyeti Salı günü daha da düşerken, daha uzun vadeli ABD Hazine tahvillerinin getirileri de geriledi.

Nvidia Corp, Pazartesi günü yapay zeka uygulamalarına yönelik artan müşteri talebini karşılamak için İsrail'in en güçlü yapay zeka süper bilgisayarını inşa ettiğini açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemlerde %3,2 değer kazandı.

Microsoft Corp (NASDAQ:MSFT) ve Alphabet (NASDAQ:GOOGL) Inc gibi ağır yapay zeka oyuncularının hisselerinin her biri yaklaşık %1 yükseldi.

Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) Inc, Marvell (NASDAQ:MRVL) Technology Inc ve Intel Corp (NASDAQ:INTC) gibi diğer yonga üreticilerinin her biri yaklaşık %3 değer kazandı.

Saat 17:00'de Dow e-minis 69 puan ya da %0,21, S&P 500 e-minis 19,5 puan ya da %0,46 ve Nasdaq 100 e-minis 136,75 puan ya da %0,95 artış gösterdi.

İlgili Haberler