Ruble, Moskova'ya saldırı ile geriliyor

Ruble, Moskova'ya saldırı ile geriliyor

İHA'ların Moskova bölgesine saldırıları sonrası gerileyen Rus Rublesi kısmen toparlandı

A+A-

İnsansız hava araçlarının Moskova'ya saldırmasıyla bir ayın en düşük seviyesine gerileyen Rus Rublesi daha sonra kısmen toparlandı.

Rusya Savunma Bakanlığı şehre yaklaşan tüm insansız hava araçlarının imha edildiğini açıkladı. Rusya'ya göre Ukrayna, Moskova'ya yönelik en büyük insansız hava aracı saldırılarından birini gerçekleştirdi. Kiev ise konu ile ilgili yorum yapmadı.

Veles Capital analisti Elena Kozhukhova, "Moskova'da bir drone saldırısı haberi Rus piyasası için olumsuz olabilir," dedi.

Saldırı sonrası 28 Nisan'dan bu yana en zayıf noktası olan 81,39'u gören Ruble TSİ 0717'de dolar karşısında %0,1 güçlenerek 81,72 seviyesinden işlem görmeye başladı. 

İhracatçıların yerel yükümlülüklerini karşılamak için döviz gelirlerini dönüştürmesi nedeniyle genellikle rubleyi destekleyen ay sonu vergi ödemeleri Pazartesi günü yapılacaktı.

Bir önceki seansta %1 civarında değer kaybeden ruble, Rus ithalatçıların arzı batıdan doğuya kaydırması ve yeni ticaret modellerinin ortaya çıkmasıyla yerel döviz talebinin de baskısı altında.

Rusya'nın ana ihracatı için küresel bir gösterge olan Brent ham petrolü %0,7 düşüşle varil başına 76,50 dolar oldu.

Rus hisse senedi endeksleri dalgalı bir seyir izledi ve kayıplarını azaltmadan önce düşüşle açıldı.

Dolar cinsinden RTS endeksi %0,2 artışla 1.066,5 puan oldu. Ruble bazlı MOEX Rusya endeksi ise değişmeyerek 2.732,5 puanda kaldı.

Petrol devi Rosneft'in hisseleri, şirketin yönetim kurulunun hisse başına 17,97 ruble temettü tavsiye ettiğini açıklamasının ardından yaklaşık %0,4 arttı.

İlgili Haberler