Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq 2024'ün ilk günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq 2024'ün ilk günü nasıl açılacak

New York Borsası, Faiz İndirim Umudu ve İşgücü Piyasa Verileri Beklentisi ile Yeni Yılın İlk İşlem Gününe Negatif Başladı

A+A-

New York borsası 2024 yılının ilk işlem gününde, faiz indirimi umutları ve işgücü piyasası verileri beklentisi ile negatif bir açılışa yöneldi.

Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri 29 puan ya da %0,1 düştü. S&P 500 vadeli işlemleri %0,1 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0,2 düştü.

Saxo Bank analistleri bir araştırma notunda, "Tatilden dönen yatırımcılar bu hafta büyük olasılıkla Fed'in faizleri ne kadar sürede indirmeye başlayacağını ölçmek için bir dizi işgücü piyasası verisine odaklanacak" diye yazdı.

İstihdam verileri dizisi, Çarşamba günü Çalışma İstatistikleri Bürosu'nun Kasım ayının son iş gününde bir önceki aya göre hafif bir artışla 8,75 milyon iş ilanı göstereceği tahmin edilen İş İlanları ve İşgücü Devir Anketi ile başlayacak. Cuma günü ise BLS Aralık ayı istihdam verilerini açıklayacak.

Tahvil piyasalarında, gösterge 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi bir önceki haftaki %3,88 seviyesinden yükselerek %3,944 oldu.

Bu haber toplam 2043 defa okunmuştur
İlgili Haberler