Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq  FED kararı sonrası borsası nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq FED kararı sonrası borsası nasıl açılacak

New York Borsası Hisse Senedi Vadeli İşlemleri Fed'in Güvercin Tutumu ve Micron'un Güçlü Kazancıyla Yükseliyor

A+A-

New York borsası hisse senedi endeks vadeli işlemleri Perşembe günü, yonga üreticisi Micron Technology'nin güçlü kazanç raporunun ve yatırımcıların Federal Rezerv'in bu yıl üç faiz indirimi yapacağına dair inancının artmasıyla yükseldi.

Dow e-minis 116 puan veya %0,29, S&P 500 e-minis 21,75 puan veya %0,41 ve Nasdaq 100 e-minis 138,25 puan veya %0,75 artış gösterdi.

S&P 500'ün Çarşamba günü rekor seviyeye ulaşmasının ardından Fed'in faiz oranlarını sabit tutma kararı ve 2024 sonuna kadar potansiyel dörtte üç puanlık faiz indirimi taahhüdü piyasalar için olumlu bir zemin sağladı.

CME FedWatch aracına göre, Fed'in açıklamasının ardından piyasadaki iyimserliği yansıtacak şekilde, Haziran ayında faiz indirimi ihtimali hafta başındaki %56 seviyesinden %76,4'e yükseldi.

Micron Technology, sürpriz kar ve tahminlerin üzerinde gelir öngörüsüyle piyasa öncesi işlemlerde %16,8 yükseldi. Bu güçlü performans, Intel ve Nvidia'nın her birinin %1'in üzerinde değer kazanması ve Western Digital'in %6 artış göstermesiyle diğer yonga üreticilerini de yukarı çekti.

Yatırımcılar günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları ve iş faaliyetlerine ilişkin önemli verileri bekliyor.

Piyasa öncesi işlemlerde, ABD Adalet Bakanlığı'nın antitröst yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla şirkete dava açmaya hazırlandığı haberleri üzerine %1,1 düşen Apple dışında, faiz oranına duyarlı mega büyüme ve teknoloji hisselerinin çoğu da yükselişteydi.

 

İlgili Haberler