Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak?

New York Borsasında Yatırımcılar, Yatırımcılar Faiz Oranı Belirsizliği Ortamında Büyük ABD Bankalarının Üç Aylık Mali Tablolarını Bekliyor

A+A-

New York borsasında hisse senedi endeks vadeli işlemleri, büyük bankaların mali tablolarının açıklanması öncesinde  haftanın son işlem gününde dar bir bantta temkinli davranmayı tercih ediyor. Dow e-minis 67 puan veya %0,17'lik mütevazı bir artış kaydederken, S&P 500 e-minis 1,75 puan veya %0,03'lük bir artış gösterdi, Nasdaq 100 e-minis ise 13,5 puan veya %0,07'lik hafif bir düşüş yaşadı. Piyasa, yüksek faiz oranları ve enflasyon belirsizliği ortamında kurumsal varlıkların performansını izliyor.

Üç aylık kazanç sezonunun başlamasıyla birlikte yatırımcılar, JPMorgan Chase & Co, Citigroup ve Wells Fargo & Co gibi önde gelen ABD bankalarının bugün açıklanacak mali tablolarına odaklanmış durumda. Bu bankaların yıllık bazda %5'lik bir kazanç artışı göstermesi bekleniyor.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock ve saklama bankası State Street de günün ilerleyen saatlerinde çeyrek dönem sonuçlarını açıklayacak.

Piyasa Duyarlılığı Dalgalanıyor

Son enflasyon rakamları piyasalarda dalgalanmalara neden olsa da, Nasdaq son üç haftanın ilk haftalık kazancını elde etmeye hazırlanıyor. yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Temmuz ayında ilk faiz indirimini gerçekleştirme olasılığına dair spekülasyonları yakından takip ediyor.

Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly gibi önemli Fed yetkililerinin faiz oranları konusundaki görüşleri de yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor.

Ekonomik Veriler ve Bireysel Hisse Senedi Hareketleri

Ekonomik takvimde ise Michigan Üniversitesi'nin Nisan ayı tüketici duyarlılığı ön endeksinin 10:00'da açıklanması planlanıyor. Bireysel hisse senedi hareketlerinde ise veri merkezi operatörü Applied Digital, beklenenden daha büyük bir çeyreklik zarar açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemlerde %10,7 düşüş yaşadı.

 

 

İlgili Haberler