Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik veriler öncesi nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik veriler öncesi nasıl açılacak

New York Borsasında Hisse Senedi Vadeli İşlemleri Megacap ve Çip Hisselerinin Ralliyle Yükseliyor

A+A-

New York borsasında hisse senedi endeks vadeli işlemleri Salı günü, Paskalya tatili öncesinde yatırımcıların Fed'in faiz oranları hakkındaki görüşlerini şekillendirecek kritik verileri beklerken yükseldi. Megacap ve çip hisselerindeki güçlü kazançlar da yükselişi destekledi.

Dow e-minis 81 puan (%0,2), S&P 500 e-minis 18 puan (%0,34) ve Nasdaq 100 e-minis 91 puan (%0,49) değer kazandı.

S&P 500 ve Dow Jones Endeksleri Hafta Sonu Kazançlarını Korumaya Çalışıyor

S&P 500 ve Dow Jones Industrial Average endeksleri Pazartesi günü yılın en güçlü haftalık performansını geride bırakmış olsa da Salı günü seans başında hafif yükselişle işlem gördü. Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksinin Cuma günü açıklanacak Şubat ayı verilerini bekliyor.

Tahminlere göre PCE endeksi Şubat ayında %0,4 ve yıllık bazda %2,5 artacak. Beklenenden yüksek bir enflasyon verisi, Fed'in bu yıl faiz indirmesi ihtimalini düşürebilir ve piyasa iyimserliğini gölgeleyebilir.

Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer yetkililer, enflasyonda nihai bir ılımlılaşma beklediklerini ifade etseler de artan bir ihtiyat duygusunu da kabul ettiler.

Megacap ve Çip Hisseleri Ön Planda

Salı günü piyasa öncesi işlemlerde megacap ve çip hisseleri ön plana çıktı. Tesla %3,4'lük artışla en çok yükselen hisse senedi olurken, Micron Technology ve Nvidia da değer kazandı.

Trump Medya ve Teknoloji grubu, bir açık çek firmasıyla tersine birleşmesinin ardından ilk işlem gününde %17,8 yükseliş gösterdi.

 

 

İlgili Haberler