Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq nasıl açılacak?

Dow vadeli işlemleri yükseldi; dikkatler perakende sektöründeki kazançlara çevrildi

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri, haftanın ilk işlem gününde büyük mağazaların üç aylık sonuçlarının ve perakende satış verilerinin açıklanmasıyla yükseldi

Dow Futures kontratı 65 puan ya da %0,2, S&P 500 Futures 10 puan ya da %0,2 ve Nasdaq 100 Futures 60 puan ya da %0,4 yükseldi.

New York borsasında endeksler Ağustos ayına kötü başlangıç yapmış S&P 500 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite geçen hafta düşmüş Nasdaq ise yılın ilk iki haftalık kayıp serisini yaşamıştı.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması ise geçen hafta küçük kazançlar elde ederek son beş hafta içindeki dördüncü pozitif haftasını yaşamıştı.

Fed tutanakları para politikasına ilişkin ipuçları sunacak

Geçen haftanın sonunda enflasyon verilerinin beklenenden biraz daha güçlü gelmesi, yatırımcıların Federal Rezerv'in Eylül ayında para politikasını sıkılaştırmaya devam etme olasılığını hesaba katmasıyla Hazine getirilerinin yükselmesine neden oldu.

Ancak Goldman Sachs, merkez bankasının Eylül ayında duraklamasını ve ardından Kasım ayında enflasyondaki ılımlılığın son bir artırımın "gereksiz" olacağı anlamına geldiğini açıklamasını beklerken Fed'in önümüzdeki Haziran ayının sonunda faiz oranlarını yeniden düşürmeye başlayacağını ve o aydan sonra her çeyrekte borçlanma maliyetlerinde kademeli indirimler yapacağını düşünüyor.

Fed, Temmuz ayı politika toplantısının tutanaklarını Çarşamba günü açıklayacak ve bu tutanaklar yatırımcıların ay sonunda Jackson Hole, Wyoming'de yapılacak yıllık toplantı öncesinde daha fazla faiz artışı için iştahını ölçmesine yardımcı olacak.

Büyük perakendeciler bilançolarını açıklayacak

Bu hafta Salı günü, açıklanacak olan büyük perakendecilerinden gelecek üç aylık kazançlar ve  tüketici harcamalarının ilişkin bir gösterge olan Temmuz ayı perakende satışları yatırımcılarıın odağında olacak.

Home Depot (NYSE:HD) Salı günü, Target (NYSE:TGT) Çarşamba günü ve Walmart (NYSE:WMT) Perşembe günü bilançolarını açıklayacak.

Tesla Çin'de fiyatları düşürdü

Diğer yandan Tesla (NASDAQ:TSLA), elektrikli otomobil üreticisi artan rekabetle mücadele etmeye ve belirsiz bir ekonomide büyük alımlar yapmaktan çekinen müşterileri ikna etmeye çalışırken, Çin'de Model Y modelinin iki modelinin fiyatlarını düşürdü.

Çin'de üretilen Tesla otomobillerinin satışları Temmuz ayında bir önceki aya göre %31 oranında düşerek Aralık ayından bu yana ilk kez geriledi.

 

İlgili Haberler