Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler, FED tutanakları öncesi yatay

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler, FED tutanakları öncesi yatay

New York borsasında vadeli işlemler Fed toplantı tutanakları öncesinde sakin seyrediyor

A+A-

New York borsasında hisse senedi endeks vadeli işlemleri, Federal Rezerv'in faiz oranlarının izleyeceği yol hakkında daha fazla ipucu sunabilecek Temmuz ayı politika toplantısının tutanakları öncesinde sakin seyrederken, Target hisseleri iyimser çeyreklik verileri ile yükseldi.

Dow e-minis 4 puan ya da %0,01, S&P 500 e-minis 2 puan ya da %0,04 ve Nasdaq 100 e-minis 6,75 puan ya da %0,04 düşüş gösterdi.

isse senetleri Ağustos ayında zor bir dönemden geçerken, S&P 500, yapışkan enflasyon ve güçlü bir ekonominin altını çizen verilerin faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağına dair korkuları körüklemesiyle bir aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Wall Street Salı günü, Temmuz ayındaki güçlü perakende satış büyümesinin faiz oranı görünümüne ilişkin belirsizliği artırması ve Fitch'in bazı ABD'li kredi kuruluşlarının notunu düşürme olasılığına ilişkin endişelerin risk algısını daha da bozmasının ardından keskin bir düşüşle kapandı.

Yatırımcılar büyük ölçüde Fed'in parasal sıkılaştırmasının sonuna yaklaştığını beklerken, merkez bankasının faizleri mevcut seviyede daha uzun süre tutabileceğine dair endişeler devam ediyor.

CME Group'un (NASDAQ:CME) Fedwatch aracına göre, yatırımcıların Eylül ayında faiz artırımına ara verileceğine dair tahminler yaklaşık %91 seviyesinde bulunuyor.

Yatırımcılar şimdi Federal Rezerv'in 25-26 Temmuz'da yapılan ve kaç politika yapıcının ABD merkez bankasının faiz oranlarını artırmayı tamamladığını düşündüğünü gösterebilecek toplantı tutanaklarına odaklanmış durumda. Merkez bankası toplantı sonunda faiz oranlarını 25 baz puan artırmıştı.

 

İlgili Haberler