Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler FED'i beklerken yükseldi

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler FED'i beklerken yükseldi

Wall Street, Fed'in faiz kararını bekliyor; kazanç beklentileri yüksek

A+A-

New York borsası'nda ana hisse senedi endeksleri için vadeli işlemler Pazartesi günü, Federal Rezerv'in faiz oranı kararını beklerken yükseldi.

Yatırımcılar, Orta Doğu'daki çatışmalar ve Hazine tahvillerinin getirilerindeki artış gibi risklere rağmen, şirketlerin güçlü kazanç raporları ve ekonomik büyümenin devam etmesi beklentisiyle piyasalara olumlu bakmaya devam ediyor.

Dow Jones Industrial Average vadeli işlemleri %0,58, S&P 500 vadeli işlemleri %0,6 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0,71 yükseldi.

LSEG verilerine göre, S&P 500'de şimdiye kadar kazançlarını bildiren 245 şirketin %77,6'sı kazanç tahminlerini aştı.

CME Group'un FedWatch aracına göre, Fed'in 1 Kasım'daki politika toplantısının sonunda faiz oranlarını değiştirmemesi bekleniyor.

Ancak, ekonominin bazı bölümlerinin dirençli olduğu kanıtlandı ve merkez bankasının faiz oranlarını daha önce tahmin edilenden daha uzun süre mevcut seviyesinde tutmaya istekli olduğu sinyalini verebileceği endişelerini artırdı.

Cuma günü açıklanacak olan Ekim ayı tarım dışı istihdam raporu, dünyanın en büyük ekonomisinin dayanıklılığının en son testlerinden biri olacak.

İngiltere ve Japonya Merkez Bankaları da haftanın ilerleyen günlerinde faiz oranlarına ilişkin kararlarını açıklayacak.

İlgili Haberler