Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Waller'ın açıklamaları sonrası nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Waller'ın açıklamaları sonrası nasıl açılacak

Fed Başkanı Waller'ın faiz indirimi sinyali hisse senedi piyasalarını destekledi

A+A-

New York borsası hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba günü yükseldi. Bu yükseliş, Federal Rezerv yöneticisi Christopher Waller'ın faiz indirimlerine açık olduğunu gösteren yorumlarının ardından geldi.

Dow Vadeli Kontratları 60 puan ya da %0,2, S&P 500 Vadeli Kontratları 14 puan ya da %0,3 ve Nasdaq 100 Vadeli Kontratları 65 puan ya da %0,4 yükseldi.

Waller, Salı günü yaptığı açıklamada, enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine doğru gerilemeye devam etmesi halinde, yetkililerin faiz oranlarını "düşürmeye başlama" şansı olduğunu söyledi. Bu yorumlar, Fed'in faiz artırım döngüsünü sona erdirebileceğine dair beklentileri artırdı.

ABD'de manşet enflasyon Ekim ayında beklenenden daha fazla yavaşlayarak %3,2'ye geriledi. Perşembe günü Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi açıklanacak. Bu endeksten de enflasyonun daha da yavaşladığına dair işaretler gelmesi bekleniyor.

Waller'ın yorumları ve enflasyon verilerinin beklentileri karşılamaması, hisse senedi piyasalarını destekledi. Ana Wall Street endeksleri Salı günü küçük artışlar kaydederek Dow Jones Endüstriyel Ortalamasının yılın sondan bir önceki ayını %7'nin üzerinde, gösterge S&P 500'ün %8,6 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite'in %11'in üzerinde artışla kapatma yolunda ilerlediği bir ralliyi sürdürdü.

İlgili Haberler