Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan önce bilinmesi gerekenler

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta işlemler başlamadan önce bilinmesi gerekenler

Apple, Tesla ve Boeing piyasa öncesi işlemlerde düşerken, Goldman Sachs, Morgan Stanley yükseldi

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, Salı günü, Fed Başkanı Christopher Waller'ın konuşması ve dünyanın en büyük ekonomisinin ekonomik sağlığına ilişkin daha fazla ipucu sağlayabilecek önemli banka kazançlarının açıklanması öncesinde düştü.

Yerel saat ile saat 06:30 itibariyle Dow Futures kontratı 160 puan ya da %0,4, S&P 500 Futures 25 puan ya da %0,5 ve Nasdaq 100 Futures 110 puan ya da %0,7 düşüş gösterdi.

İşte bugün piyasa öncesi en büyük ABD hisse senedi hareketlerinden bazıları:

Goldman Sachs (NYSE:GS) hisseleri, hisse senedi işlemcilerinin piyasalardaki toparlanmadan faydalanması ve varlık ve servet işinden elde edilen gelirin artmasıyla borç verenin kârının dördüncü çeyrekte %51 artmasının ardından %0,8 yükseldi.

Morgan Stanley (NYSE:MS) hisseleri, bankanın tek seferlik özel masraflar nedeniyle kar beklentilerini kaçırmasına rağmen, yatırım bankacılığı işindeki gücün etkisiyle gelir tahminlerini büyük bir farkla aşmasının ardından %1,1 yükseldi.

Tesla (NASDAQ:TSLA) hisseleri, CEO Elon Musk'ın şirketin en az %25 oy kontrolüne sahip olmadan elektrikli araç üreticisini yapay zeka ve robotik alanında lider olacak şekilde büyütmekten rahatsız olacağını söylemesinin ardından %1,4 düştü.

Apple (NASDAQ:AAPL) hisseleri, teknoloji devinin Çin'de iPhone'larında nadir görülen indirimler sunarak ciddi rekabet baskılarına işaret etmesinin ardından %1,6 düştü.

Boeing (NYSE:BA) hisseleri, ABD Federal Havacılık İdaresi'nin uçak üreticisinin 737 MAX 9 uçaklarının yere indirilmesini yeni güvenlik kontrolleri için süresiz olarak uzatmasının ardından %1,2 düştü. Wells Fargo, son Alaska Air (NYSE:ALK) uçuş dramasından sonra üretim/teslimat etkisi riskinin "önemli ölçüde" arttığını söyleyerek şirketi "fazla ağırlık "tan "eşit ağırlık "a düşürdü.

Microsoft (NASDAQ:MSFT) hisseleri, yazılım devinin dünyanın en değerli firması olarak Apple'ı geçmesinden sadece birkaç gün sonra talep görmeye devam etmesiyle %0,8 yükseldi.

PayPal (NASDAQ:PYPL) hisseleri, eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya devi X'in, platformuna bir ödeme özelliği eklemeyi araştırırken Pazartesi günü Utah'tan para transferi için lisans almasının ardından %1,5 düştü.

Restaurant Brands (NYSE:QSR) hisseleri, Burger King'in ana şirketinin Carrols Restaurant Group'u (NASDAQ:TAST) tamamı nakit bir işlemle %13 prim karşılığında satın almayı planladığını açıklamasının ardından %1,1 düştü.

İlgili Haberler