Kรผresel danฤฑลmalฤฑk firmasฤฑ McKinsey & Companyโnin yeni raporu, รin ekonomisinin dรผnya ekonomisiyle gittikรงe daha fazla bรผtรผnleลtiฤini belirtiyor ve dรผnyanฤฑn รinโle giderek daha ilintili ve ona daha baฤฤฑmlฤฑ olduฤunu รถne sรผrรผyor.
McKinsey Global Institute, yeni bir รin-Dรผnya karลฤฑlฤฑklฤฑ durum indeksi oluลturdu. Sรถz konusu indeks, รin ile kรผresel ekonomi arasฤฑndaki baฤlarฤฑn gรถrece รถnemini รถlรงรผyor ve endรผstriyel รผretime, tรผketime ve sermaye yatฤฑrฤฑmฤฑna iliลkin verilere bakarak diฤer bรผyรผk ekonomilerle karลฤฑlaลtฤฑrฤฑyor.
ฤฐndeksten รงฤฑkan en รงarpฤฑcฤฑ sonuรง, dรผnyanฤฑn รin ekonomisiyle iliลkisinin ve ona baฤฤฑmlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑn bu yรผzyฤฑlฤฑn baลฤฑndan beri artmฤฑล olmasฤฑโฆ รrneฤin inceleme, รinโin 2001 ile 2017 arasฤฑnda dรผnya toplam endรผstriyel รผretiminin ortalama yรผzde 35 kadarฤฑna katkฤฑda bulunduฤunu gรถsteriyor.
รte yandan rapor, sรผrekli teknolojik inovasyonun รinโin ekonomik geliลiminde baลlฤฑca itici gรผรง olduฤuna iลaret ediyor. Ayrฤฑca รinโin dรผnyanฤฑn en bรผyรผk otomobil, iรงki ve akฤฑllฤฑ telefon piyasasฤฑ olduฤu ve bu alanlarda รinโin toplam dรผnya tรผketiminin yรผzde 30 kadarฤฑnฤฑ tรผkettiฤi belirtiliyor.
รin ise aynฤฑ sรผrede, dรผnya ekonomisine baฤฤฑmlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ รถzellikle ticaret, teknoloji ve sermaye aรงฤฑsฤฑndan azaltmฤฑล gรถrรผnรผyor. Bu durum, hele ลimdi รผlke ekonomisinin iรง tรผketime odaklanmasฤฑyla daha da belirginleลiyor.







