EBRD, Moskova ve Minsk bürolarını kapatıyor

EBRD, Moskova ve Minsk bürolarını kapatıyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Moskova ve Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan ofislerini kapatma sürecinde olduğunu duyurdu.

A+A-

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rusya’nın Ukrayna’ya askeri saldırısı nedeniyle Moskova ve Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan ofislerini kapatma sürecinde olduğunu duyurdu.

Konuya ilişkin EBRD’den yapılan açıklamada, "EBRD, Ukrayna'daki savaşı güçlü şekilde kınıyor. Moskova ve Minsk ofislerinin kapatılması karı Rusya Federasyonu'nun Belarus'un yardımı ile gerçekleştirdiği eylemlerin kaçınılmaz bir sonucu.” denildi.

Bloomberg, Rusya ve Belarus'daki faaliyetlerini askıya aldı

Öte yandan Bloomberg, Ukrayna'daki durum nedeniyle Rusya ve Belarus'daki operasyonlarını askıya aldığını açıkladı. Bu ülkelerdeki müşterilerin, haber terminali ve e-ticaret platformları da dahil olmak üzere finansal ürünlerine erişiminin reddedileceği belirtildi. Ajansa göre, askıya alma web sitesi için geçerli olmayacak.

Mart ayı başlarında Bloomberg, Rusya'nın silahlı kuvvetleri hakkında yanlış bilgilerden dolayı cezai sorumluluk yasasını geçirmesinin ardından gazetecilerinin Rusya'daki çalışmalarını askıya almıştı.

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur