Emlak Konut GYO hisseleri için hedef fiyat yükseldi

Emlak Konut GYO hisseleri için hedef fiyat yükseldi

Deniz Yatırım, Emlak GYO için hedef fiyatını revize etti

A+A-

Deniz Yatırım, EKGYO-Emlak Konut GYO için hedef fiyatını 8,7 TL'den 11,2 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

Deniz Yatırım, EKGYO-Emlak Konut GYO için analizi şöyle:

EKGYO; 2Ç23 finansal sonuçları değerlendirmesi / olumlu

Emlak Konut GYO 2Ç23 finansallarında 1,704 milyon TL net kar açıkladı. Piyasa beklentisi 844 milyon TL bizim beklentimiz ise 1,275 milyon TL idi. Şirketin kar rakamı bir önceki döneme göre %84, geçen yılın aynı dönemine göre ise %151 artış göstermiştir.

Daha önce de belirttiğimiz üzere Emlak Konut GYO geçmiş dönem satışlarının teslimleri sonrasında gelir kaydetmiş olduğu için kar rakamından ziyade net aktif değerinin hisse performansı üzerinde çok daha belirgin etkisi olduğunu düşünüyoruz. 2Ç23 sonundaki net nakit pozisyonu yaklaşık 6.0 milyar TL olurken, 2022 sonuna göre belirgin bir artış gösteren şirket için hedef fiyatımızı 11.20 TL’ye yükseltirken (önceki: 8.70 TL) AL olan önerimizi koruyoruz.

Şirketin bu dönemde arsa stoğu değeri bir önceki döneme göre yaklaşık 2.4 milyar TL gerileme ile 8.6 milyar TL olurken, kar paylaşımlı projelerin tutarı 7.0 milyar TL, anahtar teslim projelerin tutarı 9.6 milyar TL ve tamamlanmış gayrimenkul stoğunun değeri ise 2.9 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.

Arsa stoğunun 4.0x değeri ile ortalama 4 yıl içerisinde konuta dönüşeceği beklentisi, kar paylaşımlı ve anahtar teslim projelerin ise ortalama 2 yıl içerisinde şirketin gelir kalemine gireceği ve %24 sermaye maliyeti varsayımları ile Emlak Konut GYO için 42.4 milyar TL seviyesinde Hedef Net Aktif Değer ve hisse başına 11.20 TL hedef fiyata ulaşıyoruz.

Özellikle İstanbul’da projeleri bulunan şirket, 2023 yılının ilk yarısında toplamda 509 bin metrekare büyüklüğünde 3,945 adet bağımsız bölümün yaklaşık 29.0 milyar TL karşılığı ön satışının gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Şirketin 2023 yılı hedefleri ise 1,481 bin metrekare satış ve yaklaşık 62.9 milyar TL ön satış geliri şeklinde.

Konut fiyatlarındaki yükseliş eğilimi ve konut stok miktarının azalmasına rağmen, yeni konut satışlarındaki gerileme ile EKGYO hisseleri 2023 yılı başından bu yana BİST-100’e kıyasla daha zayıf bir performans sergiledi. Yılın ilk yarısında ön satış geliri hedefini yakalayan şirketin artan proje sayısı ile birlikte önümüzdeki dönemde yeni lansmanları ile 2023 yılı ön satış hedefini yakalayabileceğini tahmin ediyoruz.

Net nakit pozisyonundaki iyileşme de dikkate alındığında 11.20 TL’lik hedef fiyatımıza göre oldukça yüksek bir getiri potansiyeli olan EKGYO için AL olan önerimizi devam ettiriyoruz.

İlgili Haberler