En az 75 kripto borsa kapandı

En az 75 kripto borsa kapandı

Bu yıl en az 75 kripto borsa siber saldırılar, dolandırıcılıklar veya bilinmeyen nedenlerden dolayı kapandı

A+A-

Bu yıl en az 75 kripto borsa siber saldırılar, dolandırıcılıklar veya bilinmeyen nedenlerden dolayı kapandı. 

Crypto Wisser Exchange Graveyard, kapanan borsaların beşini dolandırıcılık olarak tanımladı ve Altsbit ve Nerae dahil dördünün de siber saldırıya uğradığı belirtildi.  

31 borsa kendi isteğiyle kapanırken, 34 borsa hiçbir açıklama olmadan ortadan kayboldu. 2020 yılında devlet tarafından yalnızca Hollanda merkezli NLexch ve Şili merkezli Chilebit kapatıldı.

Bu kadar çok küçük borsanın kapatılmasını açıklayan bazı makro trendler mevcut. 2020 yılında DeFi sektörünün büyümesi ve merkeziyetsiz borsaların artış göstermesi, çoğu küçük borsanın tabutuna son çiviyi çaktı.

Düzenleyicilerin uyguladığı baskı da günden güne artı ve çoğu borsa, düzenleyicilerin talep ettiği gerekliliklere uyum sağlayamadı. Borsalar için ciddileşen sorunlar arasında siber saldırı ve dolandırıcılıklar da yer aldı.

Üzerinde kara bulutlar dolaşan iki büyük borsa da BitMEX ve KuCoin.

Kripto güvenlik şirketi Chainalysis, geçtiğimiz hafta BitMEX yöneticilerine bankacılık düzenlemelerini ihlal ettikleri gerekçesiyle açılan davanın ardından borsayı "yüksek riskli" kategorisine ekledi.

Yatırımcılar da BitMEX'in geleceğiyle ilgili endişeli gözüküyor. Coin Metrics verilerine göre 30 Eylül-3 Ekim arasında 500 milyon dolardan fazla değere sahip Bitcoin, borsadan çekildi.

Singapur merkezli KuCoin de eylül ayı sonunda 200 milyon dolara mal olan bir siber saldırı yaşadı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.