Eski adı Twitter olan X'in aylık kullanıcı sayısı yeni zirvesini gördü

Eski adı Twitter olan X'in aylık kullanıcı sayısı yeni zirvesini gördü

Elon Musk Cuma günü, daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'in aylık kullanıcı sayısının "yeni bir zirveye" ulaştığını söyledi ve en son sayının 540 milyonun üzerinde olduğunu gösteren bir grafik paylaştı.

A+A-

Elon Musk'ın X'te kullanıcı rakamlarıyla ilgili paylaşımı, şirketin organizasyonel değişikliklere gittiği ve son bir ayda düşen reklam gelirlerini artırmaya çalıştığı bir dönemde geldi.

Bu aynı zamanda Meta Platforms'un 5 Temmuz'da Threads adlı doğrudan rakip bir platform başlatmasının ardından X'in yöneticilerinden Meta'ya gelen ilk verisel yanıt oldu.

screenshot_2-019.jpg

Musk'ın Ekim ayında firmayı satın almasından önce yapılan bir açıklamaya göre, Twitter Mayıs 2022'de 229 milyon aylık aktif kullanıcıya sahipti. Musk Kasım ayında X'in günlük 259,4 milyon aktif kullanıcısı olduğunu açıkladı.

Musk görevi devraldığından bu yana bir dizi ürün ve organizasyonel değişikliği hızla hayata geçirdi. Şirket, doğrulanmış mavi onay işaretini ücretli bir hizmet olarak kullanıma sundu ve reklam satışlarının bir kısmını platformdaki belirli içerik oluşturucularla paylaşmaya başladı.

Mayıs ayında Musk, eski NBCUniversal reklam şefi Linda Yaccarino'yu X'in CEO'su olarak atayarak, platform abonelik gelirlerini arttırmaya çalışırken bile reklam satışlarının öncelikli olduğunun sinyalini verdi.

Musk bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, reklam gelirlerindeki yaklaşık %50'lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle X'in nakit akışının negatif olduğunu belirtmiş ancak ayrıntı vermemişti.

İlgili Haberler