ExxonMobil lityum tedariki için Tesla ve Ford ile görüşüyor

ExxonMobil lityum tedariki için Tesla ve Ford ile görüşüyor

Petrol devi ExxonMobil Tesla, Ford Motor, Volkswagen ve diğer otomobil üreticileriyle elektrikli araç bataryalarına lityum tedarik etmek üzere görüşmeler yürütüyor.

A+A-

ExxonMobil lityum tedariki için Tesla ve Ford ile masada. Bloomberg Law'ın Pazartesi günü konuya aşina kişilere dayandırdığı haberine göre, görüşmeler Samsung ve SK On Co gibi şirketleri de içeriyor.

Exxon ile otomobil üreticileri arasında yapılacak herhangi bir görüşme, Exxon'un batarya metalini üretme imkanı olmadığı için daha çok bir ön hazırlık niteliğinde olacak.

Reuters geçen ay Exxon'un Tetra Technologies ile Arkansas'ta lityum zengini tuzlu su içeren 6.100 dönümden (24,7 kilometrekare) fazla bir alanı geliştirme yollarını araştırmayı kabul ettiğini bildirdi. Exxon ayrıca bu yılın başlarında Arkansas'ta özel Galvanic Energy'den 100.000 dönümden fazla arazi satın almıştı.

Bu tuzlu sulardan lityum çıkarmak için Exxon'un henüz yapmadığı bir şey olan doğrudan lityum çıkarma (DLE) teknolojisini seçmesi gerekecek. Ayrıca, birçok şirket ilk olmak için yarışıyor olsa da, hiçbir DLE teknolojisi ticari ölçekte çalışmadı.

Reuters ayrıca geçen ay Exxon'un International Battery Metals ile DLE teknolojisinin lisanslanması konusunda görüşmeler yaptığını bildirdi.

Exxon'un lityum sektöründeki hızlı genişlemesi, geleneksel enerji şirketlerinin ve diğerlerinin ultra hafif metalin küresel arzını artırmayı amaçlayan yeni teknolojilere olan ilgisinin arttığı bir döneme denk geliyor.

İlgili Haberler