Facebook çöktü, 6 milyar doları eridi

Facebook çöktü, 6 milyar doları eridi

Whatsapp, Facebook ve Instagram'da yaşanan erişim sorunları, sosyal medya şirketlerinin sahibi Mark Zuckerberg'in 6 milyar dolar kaybetmesine sebep oldu.

A+A-

Geçen akşam saatlerinde yaşanan internet erişim sorunu, kullanıcıların 6 saat boyunca Whatsapp, Instagram ve Facebook’a ulaşım sıkıntıları yaşamasına sebep oldu. Facebook ofislerinden çalışanlar, şifre kartları çalışmadığı için iş yerlerine giremediklerini ve iletişim için Outlook e-posta hesaplarını kullandıklarını söylüyor. 

Border Gateway Protocol (BGP) için yapılan yanlış bir güncelleme sonucu ortaya çıkan kesintinin, sadece Facebook’u değil birçok iletişim sistemini de etkilediği söyleniyor. Kesinti için özür dileyen Facebook, hiçbir kullanıcı verisinin zarar görmediğini bildirdi.

Bloomberg’e göre yaşanan internet kesintisi, şirketin sahibi Mark Zuckerberg’in servetinin 6 milyar dolardan daha fazla azalmasına yol açtı. Ayrıca Milyaderler Endeksi’nde dördüncü sırada olan Bill Gates’in altına düşmesine sebep oldu.

Şirket, geçtiğimiz ay gündeme gelen Instagram’ın genç kızların zihinsel sağlığına ne kadar zarar verdiğini ortaya koyan bir Wall Street Journal raporu ile büyük bir tepki yarattı. Bununla beraber Facebook'un, halkı düşünmekten daha çok para kazanmaya öncelik verdiğine dair söylentiler bulunuyor.