Fed Başkanı Powell konuştu, altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Fed Başkanı Powell konuştu, altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Fed Başkanı Powell'ın istihdam artışları ve beklenenden daha yüksek enflasyona ilişkin son verilerin bu yıl ekonomi politikasının genel resmini önemli ölçüde değiştirmediğini yinelemesinin ardından altın fiyatları yeniden rekor seviyeye yükseldi.

A+A-

Spot altın, seansın başlarında 2.294,99 dolar ile rekor seviyeye ulaşırken ABD vadeli altın kontratları yüzde 1,5 artışla 2.315 dolardan kapandı.

New York merkezli bağımsız metal tüccarı Tai Wong, "Powell'ın yoldaki 'tümseklerin' genel pembe tabloyu değiştirmediğini vurgulamasının ardından altın, yüksek işlem hacmiyle yeni bir tarihi zirveye yükseldi" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Powell'ın alışılagelmiş temkinli yaklaşımı altın boğalarını endişelendirmiyor. Bence boğalar 2.300 doları görmek istiyor ve daha fazla kişi altın alımına yöneliyor"

Powell, "ekonominin beklediğimiz gibi gelişmesi halinde", kendisinin ve Fed'deki meslektaşlarının "bu yılın bir noktasında" daha düşük bir politika faiz oranının uygun olacağı konusunda büyük ölçüde hemfikir olduklarını söyledi.

Yatırımcılar hala Fed'in 11-12 Haziran'daki politika toplantısında ilk faiz indiriminin yapılmasını bekliyor, ancak son dönemde gelen güçlü ekonomik veriler yatırımcıların bu sonuçla ilgili şüphelerini artırdı.
Siyasi ve ekonomik belirsizlik dönemlerinde enflasyona karşı bir koruma ve güvenli bir liman olan altın, güçlü merkez bankası alımları ve güvenli liman talebinin yardımıyla bu yıl şimdiye kadar yüzde 11'in üzerinde yükseldi.

ABD'nin Mart ayı istihdam raporu Cuma günü açıklanacak ve yeni enflasyon verileri önümüzdeki hafta açıklanacak.

Üç kez faiz indirimi vurgusu

İki Fed yöneticisi Salı günü, ABD faiz oranlarının bu yıl üç kez düşürülmesinin makul olacağını düşündüklerini söylemişti. 

RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Daniel Pavilonis ise şu sözleri kaydetti: "Faiz indirimi olasılığı hala var, ancak veriler hala gerçekten güçlü. Bu bir seçim yılı, dolayısıyla Fed'in herhangi bir piyasa çöküşünden sorumlu tutulmak isteyeceğini sanmıyorum"

Gümüşte sert yükseliş

Altının son zamanlardaki yükselişine ayak uyduramayan gümüşte ise ibre yukarı döndü. Gümüş yüzde 3,1 artışla ons başına 26,92 dolara yükseldi ve son iki yılın en yüksek seviyesinden işlem gördü. Platin yüzde 1,7 artışla 931,13 dolara ulaşırken paladyum yüzde 1,2 değer kazanarak 1.015,70 dolar oldu.

Etiketler : , ,
Altı aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Altı aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Altı aracı kurum Çimsa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladıKaynak: Beş aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

9 aracı kurum Tüpraş - TUPRS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

9 aracı kurum Tüpraş - TUPRS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Dokuz aracı kurum yayınladıkları raporlarında Tüpraş (TUPRS) için hedef fiyatlarını revize ederken, tavsiyelerini de paylaştı.

Beş aracı kurum Petkim - PETKM için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Beş aracı kurum Petkim - PETKM için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Beş aracı kurum yayınladıkları raporlarında Petkim (PETKM) için hedef fiyatlarını revize ederken, tavsiyelerini de paylaştı.

İlgili Haberler