FED, felakete gidiyor

FED, felakete gidiyor

Yale Üniversitesi Öğretim Üyesi Roach, Fed’in faizleri uzun süre düşük ve bilanço büyüklüğünü yüksek tutarak yeni bir felakete doğru ilerlediğini söyledi

A+A-

Yale Üniversitesi Öğretim Üyesi Roach, Fed’in faizleri uzun süre düşük ve bilanço büyüklüğünü yüksek tutarak yeni bir felakete doğru ilerlediğini söyledi.

"Project Syndicate" sitesi için bir köşe yazısı kaleme alan Yale üniversitesi Öğretim Üyesi Stephen Roach, Fed'in 2000'li yılların başında faiz artırımını uzun süre ertelediğini, artırımlara başladığında da bunu azap verecek kadar yavaş yaptığını hatırlattı.

Fed yolunu kaybetti

Stephen Roach, ABD Merkez Bankası'nın faizleri uzun süre düşük ve bilanço büyüklüğünü yüksek tutarak yeni bir felakete doğru ilerlediğini söyledi. Fed'in yolunu kaybettiğini öne süren Morgan Stanley Asia'nın Eski Başkanı Roach, merkez bankalarının kriz önlemlerini olabildiğince hızlı şekilde terketmeleri gerektiğini ifade etti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.