FED Mart ayı toplantı tutanakları yayımlandı

FED Mart ayı toplantı tutanakları yayımlandı

Fed üyelerinden Mart'ta faiz artırımlarının durmasını değerlendirenler oldu, ancak sonunda faiz artırımına karar verdiler

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin, 21-22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıda, faiz artırımlarının Mart ayında durdurulmasını değerlendirdikleri ortaya çıktı.

Bugün yayınlanan Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tutanaklarına göre, birçok katılımcı, finans sektöründeki gelişmelerin kredileri ve ekonominin patikasını nasıl etkileyeceğini değerlendirmek için faizleri değiştirmemenin uygun olup olmayacağını değerlendirdi. Ancak, bu katılımcılar bankacılık sektöründeki şartları yatıştırmak için atılan adımları ve düşük kısa vadeli riskleri not ederek sonunda faiz artırımının uygun olduğuna karar verdiler.

Fed yetkilileri, politika yapıcıları ve Fed tarafından atılan adımların bankacılık sektöründeki şartları yatıştırdığını ve ekonomik aktiviteye, enflasyona yönelik kısa vadeli riskleri azalttığını belirttiler. Tutanaklarda, enflasyonun Komite'nin yüzde 2 olan uzun vadeli hedefinin oldukça üzerinde olmaya devam ettiği ve Fed yetkililerinin enflasyona ilişkin son verinin enflasyon baskılarının yüzde 2 hedefine dönmek için yeterli hızda azalmakta olduğuna dair birkaç işaret sağladığı sonucuna vardıkları ifade edildi.

FOMC tutanakları, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın batmalarının beklenmedik şekilde tartışmaları karmaşıklaştırdığını, ancak sonunda faiz artırımı yönünde ilerlenmesine karar verildiğini ortaya koydu. Bazı katılımcıların, bankacılık sektöründeki son gelişmelerin yaşanmaması halinde 50 baz puan faiz artırımını değerlendirdikleri de tutanaklarda yer aldı.

Bu haber toplam 724 defa okunmuştur
İlgili Haberler