FED'in Kasım kararı belli gibi, peki Aralık'ta ne yapacak

FED'in Kasım kararı belli gibi, peki Aralık'ta ne yapacak

WSJ'nin haberine göre, Fed'in Kasım toplantısında Aralık ayında atılacak adımı ve bunun sinyalinin piyasaya verilmesini tartışması bekleniyor

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed), 1-2 Kasım tarihlerinde yapacağı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faizi 75 baz puan artırma yolunda ilerliyor, ancak aynı toplantıda Aralık toplantısında daha küçük bir artırım yapılıp yapılmamasının ve bu planın sinyalinin nasıl verileceğinin de tartışılması bekleniyor.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller bu ayın başında yaptığı açıklamada, Fed'in gelecek FOMC toplantısında para politikasının sıkılaştırılma hızı konusunda çok dikkatli bir tartışma yapacaklarını söylemişti. 

WSJ'nin haberine göre bazı Fed yetkilileri hali hazırda faiz artırımlarının hızının yavaşlatılmasının ve faiz artırımlarının gelecek yılın ilk çeyreğinde durdurulmasını arzu ettiklerinin sinyalini veriyorlar. Yetkililer bu yıl attıkları sıkılaştırma adımlarının ekonomiyi nasıl yavaşlattığını görmek istiyorlar. 

WSJ'nin değerlendirmesine göre bazı Fed yetkilileri gereksiz şekilde keskin bir ekonomik yavaşlamaya neden olma riskini azaltmak isterken, diğerleri ise  yüksek enflasyonun ısrarcı ve geniş tabanlı olduğu ortamda böyle bir adımın tartışılması için çok erken olduğunu ifade ediyorlar.

İlgili Haberler