Fransız şirket piyasa değeri Avrupa'da 500 milyar doları aşan ilk şirket oldu

Fransız şirket piyasa değeri Avrupa'da 500 milyar doları aşan ilk şirket oldu

LVMH, piyasa değeri dolar cinsinden 500 milyar doları aşan Avrupa'nın ilk şirketi oldu.

A+A-

Louis Vuitton gibi ünlü markaları bünyesinde barındıran lüks tüketim ürünleri devi LVMH, 500 milyar dolarlık piyasa değerini geçen ilk Avrupalı şirket oldu.

LVMH hisseleri, Paris borsasında geçtiğimiz Cuma günü 901,10 avro ile kapanmıştı. Bugün, Türkiye saati ile 13:38'de yüzde 0,3'lük bir artışla 903,3 avroya yükselen hisseler, şirket tarihinin en yüksek değerine ulaştı. Bu yükselişle birlikte LVMH, piyasa değeri dolar cinsinden 500 milyar doları aşan Avrupa'nın ilk şirketi oldu.

LVMH, Louis Vuitton'un yanı sıra Celine, Kenzo, Givenchy, Christian Dior, Fendi, Hennessy, Givenchy, Bulgari ve Sephora gibi büyük markaların ana şirketi. Şirketin ilk çeyrek satışları, analistlerin beklentilerinin iki katından fazla olan yüzde 17'lik bir artış gösterdi.

Geçen yılın gelirlerini 79,2 milyar avro ve kârını 21,1 milyar avro olarak açıklayan Paris merkezli şirket, Kovid-19 pandemisi sonrasında artan seyahat talebi ve lüks mallara yönelik artan ilgiyle özellikle Çin pazarında büyümeye devam ediyor. Pandemi sonrası ekonominin yeniden açılmasıyla birlikte, şirket Çin'deki üst düzey harcamalar ve lüks ürünlere olan talepten büyük ölçüde yararlanıyor.

İlgili Haberler